Članak je filtriran: Četvrtak, 20 Februar 2020
Četvrtak, 20 Februar 2020 22:49

EU preporuke za proširenje na Z. Balkan

Europski parlament je u četvrtak predstavio nacrt svojih preporuka za proširenje Europske unije u kojima se založio za nastavak širenja i zatražio da EU odmah otvori pristupne pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel započeo je u četvrtak navečer s nizom bilateralnih sastanaka, a prvi bilateralni sastanak ima s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Objavljeno u Politika

Ministar unutrašnjih poslova njemačke savezne države Hese Peter Bojt kazao je da je motiv napada u Hanau ksenofobija te da su 43-godišnji napadač i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrelnim ranama u njegovu domu.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 20 Februar 2020 10:58

Nema odlučivanja na nivou BiH

Politički predstavnici Republike Srpske koji obavljaju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine neće učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka unutar oba doma Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 20 Februar 2020 10:28

Limunada s medom eliksir zdravlja

Tajna narodnih recepata za dobro zdravlje krije se u namirnicama iz prirode koje su nam uvijek dostupne. Jedan od takvih recepata je i napitak od samo dva sastojka koji za vaše tijelo čini čuda - limuna i meda.

Objavljeno u Health media service

Masoni, odnosno slobodni zidari u Hrvatskoj su se pojavili u 18. stoljeću. Rituale i običaje unutar grupe ne smiju otkrivati, kao ni imena ostalih članova.

Objavljeno u Atrakcije

Američki predsjednik Donald Trump postavio je dosadašnjeg ambasadora SAD u Njemačkoj Richarda Grenella na čelo Nacionalne obavještajne agencije, tijela koje usmjerava i nadzire 17 obavještajnih agencija i njihov rad. Trump ovo objavio na Twitteru, a Grenell vijest još nije komentarisao.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 20 Februar 2020 10:01

Dvoje umrlih u Japanu od korona virusa

U četvrtak ujutro objavljeno je i da je umrlo dvoje putnika zaraženih koronavirusom s kruzera Diamond Princess, koji je u karanteni u Japanu.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 20 Februar 2020 09:58

114 umrlih u Kini od korona virusa

Kineska nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u četvrtak o novih 114 smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom i 394 novo zaraženih, čime se ukupan broja smrtnih slučajeva u kontinentalnoj Kini popeo na 2.118, a broj zaraženih na 74.576.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 20 Februar 2020 09:54

Mali rizik za pojavu korona virusa u BiH

Iz kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Bosni i Hercegovini navode da postoji mogućnost pojave korona virusa (Covid-19) na području BiH, ali da je rizik mali do umjeren zbog toga što nema potvrđenih slučajeva u regionu i susjednim zemljama.

Objavljeno u BiH