Članak je filtriran: Petak, 21 Februar 2020

Hrvatica iz Osijeka, Sabina Santl, inače bivša učesnica Velikog Brata još iz 2008. godine. Njen Instagram profil obiluje provokativnim snimcima i slikama, a najavljuje ovog ljeta svoju vrelu stranicu "OnlyFans".

Objavljeno u Atrakcije

Od 2000. pokrivenost radnika kolektivnim ugovorima pala je u 22 od 27 država članica EU. Posljedica je to, ističe se, hotimičnih politika država članica i Europske komisije, često svjesno sa ciljem slabljenja sindikata, ali i zbog pogrešnog mišljenja da su viša razina prava i velika pokrivenost radnika kolektivnim ugovorima štetni za gospodarstvo

Objavljeno u Radnički MS

U Italiji u jednome danu zabilježeno je 14 slučajeva zaraženih od koronavirusa. U Južnoj Koreji dva višemilijunska grada proglašena su posebnom zonom. Prema posljednjim podacima, od koronavirusa u svijetu je preminulo 2.248 osoba, zaraženih je 76.787, a izliječenih 18.864.

Objavljeno u Magazin
Petak, 21 Februar 2020 22:54

Šta korona radi organima? VIDEO

Mnogo toga još nije poznato o virusu korona, ali pouzdano se zna koliko razoran može biti za ljudski organizam. Po tome je sličan i drugim virusima koji se prenose sa životinje na čovjeka, kao što su SARS i MERS.

Objavljeno u Magazin
Petak, 21 Februar 2020 22:48

Samit EU bez dogovora o budžetu

Izvanredni sastanak čelnika 27 država članica EU-a završen je večeras bez dogovora o novom višegodišnjem proračunu.

Objavljeno u Politika

Čelnici iz RS-a zaposleni u državnim institucijama na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom dobili su instrukcije da učestvuju u odlučivanju i da za sada nema blokada. No, dan poslije sastanka postavlja se pitanje da li je na tom sastanku bilo mjesto za čelnike najviših pravosudnih institucija, kao i CIK-a BiH? Ko je njihov poslodavac - Milorad Dodik ili država BiH?

Objavljeno u BiH

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Europu i Euroaziju Matthew Palmer rekao je za 'Glas Amerike' da su 'stavovi koje su izrazili Milorad Dodik i Narodna skupština RS-a o takozvanom izlasku RS-a iz BiH nisu samo antidejtonski, ilegalni i neustavni – nego izuzetno opasni'.

Objavljeno u Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je lidera SDA Bakira Izetbegovića da što je prije moguće razgovaraju o situaciji u Bosni i Hercegovini nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u entitetu Republika Srpska, dodajući da nije optimista kada je riječ o rezultatima tih razgovora, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Sead Tahirović, osumnjičen za ubistvo u Studentskom centru Nedžarići, danas je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Objavljeno u BiH

Plenarni sastanak Europskog vijeća, na kojemu čelnici država i vlada zemalja Europske unije razmatraju proračun EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. odgođen je.

Objavljeno u Politika