Članak je filtriran: Utorak, 25 Februar 2020

Broj smrtnih slučajeva od zaraze korona virusom (Covid-19) u Italiji porastao je na 11.U saopćenju Generalne direkcije Civilne zaštite Italije se navodi da su u regiji Lombardija zabilježena još tri smrtna slučaja, dok je broj zaraženih u cijeloj zemlji porastao na 322, javlja Anadolija.

Objavljeno u Magazin

● U Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" iz ostatka zemlje stižu uzorci radi testiranja, a sada je ondje hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus, potvrdila je u našem Otvorenom ravnateljica klinike dr. Alemka Markotić.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 25 Februar 2020 22:07

Ne dolazi u obzir zatvaranje granica

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 25 Februar 2020 22:02

Prvi slučaj koronavirusa u Švicarskoj

Švicarske vlasti su izvijestile o prvoj osobi zaraženoj novim koronavirusom na teritoriju te zemlje, u dijelu blizu Italije.

Objavljeno u Health media service

Devetero hrvatskih radnika zaposlenih u talijanskoj tvornici u kojoj je 20 osoba zaraženo koronavirusom, hospitalizirani su u Kliničkom bolničkom centru Rijeka i nalazi su im negativni, rekao je za HRT prof. dr. sc. Davor Štimac dr. med., ravnatelj KBC-a Rijeka.

Objavljeno u Magazin

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dr. Alemka Markotić potvrdila je da se u Klinici nalazi jedan zaražen koronavirusom i da je njegovo stanje dobro. Rekla je i da u Hrvatskoj nema ni jedan novi potvrđeni slučaj zaraze, prenosi HRT.

Objavljeno u Magazin

Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, objavila je N1.

Objavljeno u Politika

Tri državljanina Kine koja su danas dovedena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nisu zaražena koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba.

Objavljeno u BiH

Vozač autobusa iz Tuzle, koji je boravio u Italiji, javio se danas na tuzlanski Univerzitetski-klinički centar sa simptomima upale grla. Njemu je urađen test na koronavirus i nalaz je danas oko 12.30 sati poslan u Sarajevo na analizu, a vozaču busa naložena je kućna izolacija u trajanju od 14 dana, saopćio je danas Krizni stožer za koronavirus koji je formirala Vlada Tuzlanskog kantona, piše Faktor.ba

Objavljeno u BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić boravio je danas u posjeti Zenici i sjedištu Zeničko-dobojskog kantona gdje se sastao sa premijerom ZDK Mirzom Ganićem, javlja Anadolija.

Objavljeno u Politika