Članak je filtriran: Srijeda, 26 Februar 2020

Kako javlja CNN, u Milwaukeeju je došlo do pucnjave. Pozivaju se na izjave policije i javljaju kako je policija izašla na teren zbog aktivne pucnjave.

Objavljeno u Magazin

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u srijedu svoje demokratske protivnike i neke medije poput CNN-a da šire "paniku" zbog epidemije novog koronavirusa, čime su unijeli nemir na tržištu.

Objavljeno u Politika

Entiteti Bosne i Hercegovine će koordinirano regovati u slučaju pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini, rečeno je danas nakon sastanka premijera bh. entiteta Federacije BiH i RS Fadila Novalića i Radovana Viškovića, koji su apelovali da se ne diže pretjerana panika kod građana, jer su nadležne institucije preduzele sve neophodne mjere u slučaju pojave te bolesti u našoj zemlji.

Objavljeno u BiH

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS stavio je veto na zaključke koje su poslanici stranaka sa srpskim predznakom u Narodnoj skupštini RS usvojili 17. februara, nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrendom zemljištu RS.

Objavljeno u Politika

U  Srbiji nema zaraženih koronavirusom, ali poduzimamo sve neophodne mjere i opredijelili smo se za potpuno otvoren pristup pa će ministarstvo zdravstva dva puta dnevno objavljivati sve relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji, priopćio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 26 Februar 2020 17:58

12 žrtva u Italiji

Širenje koronavirusa u Italiji poprima zabrinjavajuće razmjere, nakon sjevera, prvi slučajevi zaraze zabilježeni su i na jugu zemlje. Broj umrlih popeo se na 12.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 26 Februar 2020 17:53

Treći zaraženi u Hrvatskoj

Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom, priopćeno je u srijedu iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 26 Februar 2020 16:17

Usvojen Zakon o prestanku mandata VSTV-a BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, u sadašnjem sastavu, čiji je predlagač Dragan Mektić. ZA su glasala 24 zastupnika, protiv je bilo 11, dok suzdržanih glasača nije bilo.

Objavljeno u Politika

Lideri stranaka vladajuće koalicije Bakir Izetbegović (SDA), Fahrudin Radončić (SBB) i Željko Komšić (DF) održali su danas sastanak, te sa pressa iz zgrade Predsjedništva BiH uputili zajedničku poruku lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, međunarodnoj zajednici i Srbiji.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 26 Februar 2020 16:04

Obustava nastave u 5 škola u TK

Zbog velikog broja izostanaka učenika i nastavnog osoblja, uzrokovanog gripom i oboljenjima sličnim gripi, jučer je obustavljena nastava u tri osnovne škole na području općine Gračanica i jednoj školi u Lukavcu, objavila je FTV.

Objavljeno u BiH