Članak je filtriran: Ponedjeljak, 03 Februar 2020

Ljekari su objavili šokantan CT snimak koji najbolje pokazuje šta koronavirus radi plućima.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 03 Februar 2020 23:04

U Vinkovcima korona virus? Primljena dva pacijenta

U opštu bolnicu u Vinkovcima navodno su primljena dva pacijenta za koje se sumnja da su zaražena koronavirusom.

Objavljeno u Magazin

Svakodnevno se brinu o zdravlju kućnih ljubimaca, ali rijetko dobijaju pohvale za svoja djela. Ipak, postoje ljudi koji cijene napore veterinara i trude se da se daleko čuje glas o humanim i požrtvovanim stručnjacima.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 03 Februar 2020 22:53

Macron pozvan u BiH, Đukanoviću ne da Dodik

Nisam se saglasio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik novinarima nakon redovne sjednice Predsjedništva.

Objavljeno u Politika

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine ponovo na okupu, ovaj put sa veleposlanicima zemalja Europske unije. Međutim, u stavovima nisu na okupu kada je riječ o tome hoće li i kada BiH postati NATO članica.

Objavljeno u Politika

Visoki savjetnik i zet predsjednika SAD-a Donalda Trumpa Jared Kushner izjavio je da Izrael ne bi trebalo da prizna palestinsku državu ako Palestinci ne ispune neke od uslova plana Trumpove administracije, prenosi Beta.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 03 Februar 2020 22:41

OIC odbacio Trumpov plan

Nekoliko dana nakon što su zalivske arapske države izrazile podršku naporima američkog predsjednika Donalda Trampa za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba, predstavnici tih istih zemalja i drugih muslimanskih naroda okupili su se u Saudijskoj Arabiji i odbacili plan Bijele kuće kao pristrasan.

Objavljeno u Politika

Rad u penziji je postao popularan u Hrvatskoj budući da je prošle godine zaposleno dvostruko više penzionera nego godinu ranije, ali su se u praksi pojavili i nedostaci, piše portal mirovina.hr.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 03 Februar 2020 22:22

Nema korone u BiH

Koronavirus je stigao prije nekoliko dana i u Evropu, a danas se sumnjalo na njegovo prisustvo kod jedne osobe u Tuzli i Mostaru. Govoreći u emisiji Federcija danas, prof. dr. Sead Ahmetagić, načelnik Klinike za zarazne bolesti UKC-a Tuzla demantovao je tvrdnje da je na liječenje primljena maloljetna osoba stranog porijekla sa simptomima zaraze koronavirusom.

Objavljeno u BiH

Prodaju maskare su potukle umjetne trepavice.

Objavljeno u Atrakcije