Članak je filtriran: Utorak, 04 Februar 2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u večerašnjem intervjuu za RTCG u emisiji "Teleskopija" govorio o brojnim temama, te prokomentarisao i jučerašnju izjavu i odluku Milorada Dodika da bude protiv njegove posjete BiH.

Objavljeno u Politika

Video koji kruži društvenim mrežama, a koji je snimljen u bolnici u Vuhanu, gradu koji je epicentar epidemije virusa korona 2019-nCov, prilično je uznemirio cijeli svijet.

Objavljeno u Magazin

Prije deset godina poznati naučni list "Lanset" povukao je lažnu studiju britanskog gastroenterologa Andrewa Wakefielda iz 1998. u kojoj se tvrdi da vakcina protiv ospica uzrokuje autizam.

Objavljeno u Atrakcije

Kineski naučnici objavili su da su otkrili značajne mutacije novog koronavirusa, čija je zaraza krenula iz Wuhana, koje su se dogodile tijekom prijenosa između zaraženih članova iste obitelji, javlja South China Morning Post.

Objavljeno u Magazin

Stranka demokratske akcije (SDA) je, saznaje Faktor, utvrdila kadrovska rješenja za ministarske pozicije u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo (KS), te preostaje još samo zvanična potvrda stranačkih organa prije nego što se ti prijedlozi upute u dalju skupštinsku proceduru.

Objavljeno u Politika

Učestalost uživanja u vlastitom dodiru varira od slobodnog vremena - od više puta na tjedan do par puta mjesečno, a najčešći okidači seksualnog užitka za žene su imaginarni scenariji...

Objavljeno u Atrakcije

Irenu Andrasi je sredinom prošle godine predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović imenovala za predstavnika u EU.

Objavljeno u Atrakcije

Japan je u utorak stavio hiljade  ljudi u karantenu na kruzeru kojim je ranije putovala osoba za koju se potvrdilo da je zaražena koronavirusom.

Objavljeno u Magazin

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Dragana Mektića, kazao da ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati. 

Objavljeno u Politika
Utorak, 04 Februar 2020 10:39

Kurti preuzeo dužnost premijera Kosova

Novoizabrani premijer Kosova Aljbin Kurti preuzeo je dužnost od dosadašnjeg prvog zamjenika predsjednika Vlade Bedžeta Pacolija.

Objavljeno u Politika