Članak je filtriran: Srijeda, 05 Februar 2020

Evropska komisija danas je usvojila predlog nove metodologije pregovora o pristupanju.“Cijeli proces mora da bude kredibilniji, predvidljiviji, dinamičniji i više politički”, izjavio je evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi, predstavljajući prijedlog Komisije na konferenciji za štampu, javlja portal European Western Balkans.

Objavljeno u Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće, prenosi Srna.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 05 Februar 2020 11:26

U BG saslušana majka Lane Bijedić

Obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku, a njeno tijelo je pronađeno u večernjim satima u rijeci Studenčici.

Objavljeno u BiH

Virus korona drži investitore u napetosti širom svijeta, ali sada se pojavljuju prvi profiteri zarazne bolesti koja je izbila u Kini.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjedavajući i član Kluba poslanika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić i Zlatan Begić predstavili su danas u Sarajevu prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH.

Objavljeno u Politika

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) odlučivaće o zahtjevu neformalne grupe građana “Pravda za Davida”, čijih je sedam članova podnijelo zahtjev za zaštitu ustavom garantovanih prava.

Objavljeno u BiH

Mirza Čelik (SDA) danas je i zvanično preuzeo funkciju predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo (KS), u skladu sa Sporazumom koji su potpisali svi šefovi klubova u Skupštini KS.

Objavljeno u Politika

Britanski policajac zadužen za zaštitu Dejvida Kamerona zaboravio je pištolj i pasoš bivšeg britanskog premijera u toaletu jednog aviona što je izazvalo opštu paniku, prenosi britanska štampa.

Objavljeno u Atrakcije

Naša je nacija snažnija nego ikada prije, rekao je u utorak američki predsjednik Donald Trump, hvaleći u govoru o stanju nacije gospodarsko stanje u zemlji i svoje rezultate.

Objavljeno u Atrakcije

Više od 1800 putnika i članova posade na kruzeru koji je pristao u Hong Kongu u srijedu, zadržano je na brodu dok se obavlja testiranje na koronavirus, nakon što je nekoliko putnika prijavilo da ima vrućicu, objavile su vlasti.

Objavljeno u Magazin