Članak je filtriran: Petak, 07 Februar 2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković susrela se 4. februara 2020. godine u Pentagonu sa pomoćnicom ministra odbrane SAD-a Kathryn Wheelbarger.

Objavljeno u Politika

Šesnaest granskih sindikata Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine u srijedu, 12. februara, u Sarajevu će održati Skupštinu sindikata na kojoj će, prema najavi njihovih predstavnika, izabrati novo rukovodstvo, javlja Anadolu Agency.

Objavljeno u Radnički MS

Vjenčanja ne proteknu uvijek kako je planirano no strah od koronavirusa rezultirao je jedinstvenom proslavom - bez mladenaca.

Objavljeno u Atrakcije

Airbus A320 sa 172 putnika u petak je morao prisilno sletjeti u sirijsku zračnu bazu Hmeimim koja je pod kontrolom Rusije nakon što ga je skoro pogodila sirijska raketa, objavila je državna agencija RIA pozivajući se na glasnogovornika ruskog ministarstva obrane.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 07 Februar 2020 08:37

Prepravljaju fabrike da proizvode maske

Veliki broj kineskih kompanija, uključujući "Eplovog" partnera "Fokskon", prepravili su proizvodne linije da bi pravili maske za lica i medicinska odijela u vrijeme širenje nove vrste opasnog virusa korona.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 07 Februar 2020 08:32

Na kruzeru zaražena 61 osoba

Još 41 putnik na japanskom kruzeru zaražen je koronavirusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 61, a testiranje tisuće putnika se nastavlja. Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Objavljeno u Magazin

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da su Sjedinjene Države u borbi protiv terorizma u Jemenu ubile Kasima al Rimija, vođu islamističke skupine Al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP).

Objavljeno u Politika
Petak, 07 Februar 2020 08:23

Hotel na nekropoli stećaka u Lukavici

Kako se brinemo o kulturno-historijskom blagu - stećcima koji datiraju iz srednjovjekovnog perioda, najbolje pokazuje primjer koji donosimo s lokacije Mladice u Lukavici. Ko će odgovarati za uništavanje vrijednog blaga?

Objavljeno u BiH

Kineska vlada nije štedjela truda u borbi za suzbijanje koronavirusa i poduzela je najopsežnije i najstrože mjere za sprječavanje njegova širenja, ustvrdio je u petak kineski predsjednik Xi Jinping u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Objavljeno u Magazin