Članak je filtriran: Subota, 08 Februar 2020

Organizacioni odbor za održavanje Skupštine Saveza samostalnih sindikata na čelu sa predsjednikom Samirom Kurtovićem i članom Mirzom Hadžiabdićem reagirao je na današnje tvrdnje predsjednika SSS BiH Selvedina Šatorovića.
"Tvrdnje Šatorovića, za koje smo saznali od pojedinih medija, da nema većine za održavanje Skupštine Saveza, prije svega govore o tome da se on bavi time ko ima, a ko nema većinu, kao što se bavio time i pred održavanje 14. kongresa u februaru 2018. i tzv "Vanrednog" u oktobru iste godine.

Objavljeno u Radnički MS
Subota, 08 Februar 2020 13:36

Snimak iz kuće Mutapa

"Ovih dana sam dobio jedan snimak iz kuće od Mutapa, tu je Alisa sa roditeljima i govori: "Ko je vama rekao da nas je udarilo auto?" Ja posjedujem taj snimak", kazao je za N1 Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića uoči današnjih protesta u Sarajevu.

Objavljeno u BiH
Subota, 08 Februar 2020 13:20

Hubei 'u ratnom stanju' zbog koronavirusa

Kineska centralna pokrajina Hubei poduzima mjere protiv širenja novog koronavirusa u velikim ruralnim regijama, saopćio je pokrajinski guverner Wang Xiaodong.

Objavljeno u Magazin
Subota, 08 Februar 2020 09:47

Protest grupe Pravda za Dženana Memića

Za ovu subotu u Sarajevu najavljen je protest grupe Pravda za Dženana Memića, po 19. put. Porodica i prijatelji ubijenog mladića će danas pred Narodnim pozorištem u 13 sati tražiti pravdu na ulici.

Objavljeno u BiH

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena koronavirusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je japansko ministarstvo zdravlja. Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda, prenose agencije.

Objavljeno u Magazin
Subota, 08 Februar 2020 09:37

717 umrlih od korona virusa

Broj umrlih od zaraze koronavirusom u Kini povećao se na 717 nakon što se je u petak 81 osoba umrla u središnjoj kineskoj provinciji Hubei. Većina novih smrtnih slučajeva bila je u Wuhanu, epicentru epidemije.

Objavljeno u Magazin