Članak je filtriran: Nedjelja, 01 Mart 2020
Nedjelja, 01 Mart 2020 11:45

Korona svijet - Pregled

U Kini su u subotu zabilježena 573 nova slučaja koronavirusa, što je najveći tjedni porast zaraženih u toj zemlji ovoga tjedna, dok je u Južnoj Koreji prijavljeno 376 novih slučajeva u nedjelju, a SAD nakon prve smrti od koronavirusa uvodi nova ograničenja putovanja, prenose svjetske agencije.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Stranke demokrtske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, povodom objavljivanja snimka u vezi s izborom predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, rekao je novinarima da će slučaj biti ispitan u cijelosti i da će svi akteri čija odgovornost bude utvrđena snositi sankcije.

Objavljeno u Politika

Zbog virusa korona u svijetu je proteklih nedjelja nastala panika, ali je internet pun i šala na račun pandemije.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 01 Mart 2020 10:18

Prva žrtva u Australiji

Australski zdravstveni dužnosnici objavili su u nedjelju kako je u toj zemlji zabilježen prvi slučaj smrti od koronavirusa, dok je istodobno Irska zabilježila svoj prvi slučaj zaraze tim virusom.

Objavljeno u BiH

Dok iščekujemo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, da ironija bude veća, mnogo je i onih koji 1. mart čekaju zbog Zakona o useljavanju stručnog kadra u Njemačku. Zakon donosi mnogo olakšica za one sa visokom stručnom spremom i kvalifikovanim stručnim obrazovanjem. I dalje su najtraženiji oni koji su završili fakultete prirodnih nauka, zdravstveni radnici, ali i zanatlije, javlja FTV.

Objavljeno u Radnički MS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu saopćio je da je preko Edirnea do sada Tursku napustilo više od 76.300 neregularnih migranata, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u BiH

Guverner Vašingtona Džej Insli proglasio je vanrednu situaciju pošto je u toj američkoj državi zabilježen prvi smrtni slučaj od virusa korona u SAD.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 01 Mart 2020 09:32

Sedmo zaraženo u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj oboljele osobe od novog koronavirusa, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, objavio je u nedjelju ujutro  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Objavljeno u BiH