Članak je filtriran: Utorak, 10 Mart 2020
Utorak, 10 Mart 2020 22:47

Prvi slučaj zaraze u Turskoj

Turski ministar zdravstva Fahretin Koca potvrdio je prvi slučaj zaraze virusom korona u Turskoj.

Objavljeno u Magazin

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako bi između 60 i 70 posto populacije moglo biti zaraženo virusom korona, javlja Anadolija.

Objavljeno u Atrakcije

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić naložio je danas zabranu ulaska u Bosnu i Hercegovinu za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa.

Objavljeno u Politika

U Srbiji je registrovan i peti slučaj koronavirusa, objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Kako se navodi, danas do 18 časova, registrovano je ukupno pet potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Objavljeno u BiH

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu.

Objavljeno u BiH

U posljednja 24 sata u Italiji je zabilježeno 977 novih slučajeva zaraze i čak 168 preminulih, najviše do sada u jednom danu, čime se broj žrtava koronavirusa u toj zemlji popeo na 631.

Objavljeno u Health media service

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirani su uzorci još tri pacijenta iz Zenice. Potvrđeno je da su dvoje pozitivni na koronavirus.

Objavljeno u BiH

Broj potvrđenih zaraza koronavirusom sa sinoćnjih 25 porastao je u Sloveniji u utorak na 31 slučaj, kazao je na konferenciji za novinare slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Objavljeno u BiH
Utorak, 10 Mart 2020 17:01

Mićić isključen iz SDS-a

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke danas je raspustilo bijeljinski Gradski odbor SDS-a, te iz stranke isključilo dosadašnjeg prvog čovjeka tog odbora Miću Mićića, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Možemo očekivati još slučajeva korona virusa jer se trenutno na području Federacije Bosne i Hercegovine u izolaciji nalazi 248 osoba, potvrdio je danas u Sarajevu federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, nakon što je u Zenici potvrđen prvi slučaj bolesti izazvane korona virusom u Federaciji BiH, javlja Anadolija.

Objavljeno u Health media service