Članak je filtriran: Subota, 14 Mart 2020
Subota, 14 Mart 2020 22:10

Trump se testirao na korona virus

Bijela kuća uvela je u subotu novu politiku: počela je mjeriti temperaturu novinarima koji su došli na brifing kao preventivnu mjeru u svrhu zaštite američkog vodstva od koronavirusa, a predsjednik Donald Trump rekao je da se testirao na koronavirus, prenosi Hina.

Objavljeno u Politika

U Ljubljanskom Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) umro stariji muškarac koji je bio zaražen novim koronavirusom, što je prva smrtna žrtva te bolesti kojom je u Sloveniji s današnjim danom zaražena 181 osoba, prenosi Hina.

Objavljeno u Health media service

U Srbiji je potvrđeno još pet slučajeva zaraze virusom korona, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 46, saopštio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Objavljeno u BiH

U Italiji je do sada od virusa korona preminula 1.441 osoba, od čega samo u posljednja 24 sata - 175 ljudi.

Objavljeno u BiH
Subota, 14 Mart 2020 17:08

Nova 3 slučaja u RS virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici

Objavljeno u BiH

Situacija u Europi oko širenja koronavirusa se i dalje pogoršava. Raste broj osoba koje su zaražene. Raste broj i u Hrvatskoj no to nije na razini nekih država koje se najteže pogođene, rekao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Objavljeno u BiH

U svijetu je gotovo 150.000 zaraženih koronavirusom. Umrlo je 5500, a ozdravilo 73.000 osoba.  Italiji, europskom žarištu zaraze, pridružuje se Španjolska.

Objavljeno u Magazin

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" znanstvenik Ivan Đikić, član Američke akademije znanosti i umjetnosti, objasnio je zašto se u Italiji u kratkom razdoblju tako mnogo ljudi zarazilo, odnosno zašto ima toliko žrtava te zašto to nije izgledan scenarij u Hrvatskoj.

Objavljeno u Health media service

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je situacija u vezi sa virusom korona globalno ozbiljna i da nemamo pravo da to ignorišemo, objavio je RTRS.

Objavljeno u Politika
Subota, 14 Mart 2020 14:32

RS: Karantin uz granične prelaze

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će veoma brzo biti uveden obavezan karantin u blizini graničnih prelaza za građane koji dolaze iz inostranstva da bi se spriječilo širenje virusa korona.

Objavljeno u Politika