Članak je filtriran: Ponedjeljak, 02 Mart 2020
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 22:43

18 mrtvih u 24h u Italiji i 342 nova zaražena

Broj preminulih od virusa korona u Italiji u protekla 24 časa porastao je za 18 na ukupno 52, saopšteno je danas iz Agencije za civilnu zaštitu.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 22:14

Erdogan: Ovo je tek početak

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan zatražio je da se snage sirijske vlade na sjeverozapadu te zemlje povuku do linija koje je odredila Turska, upozorivši da su gubici koje su sirijske snage pretrpjele u napadima Turske i pobunjenika "samo početak", prenosi Tanjug.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 22:12

Vučić sa Tačijem, Grenelom i O' Brajanom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem, uz učešće američkih zvaničnika Ričarda Grenela i Roberta O`Brajana.

Objavljeno u Politika

Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ danas je saopštila da najveću zabrinutost zbog virusa korona izazivaju Južna Koreja, Italija, Iran i Japan, ali da je i dalje moguće da sve zemlje spriječe širenje oboljenja.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 22:03

Hitni sastanaci u EU zbog migantske krize

Vanredna sjednica ministara unutrašnjih poslova Evropske unije sazvana je za srijedu u Briselu u nastojanju da pomognu Grčkoj i Bugarskoj poslije odluke Turske da dozvoli prolaz hiljada izbjeglica i migranata ka EU.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 19:20

Sarajlić podnio ostavku

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije.

Objavljeno u Politika

Muškarac iz Tomislavgrada prebačen u Mostar, sumnja na virus korona

Objavljeno u BiH

Milioni izbjeglica će uskoro krenuti ka granicama Turske s EU, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Objavljeno u Politika

Po Etiopiji se širi misteriozna bolest koju je vjerovatno uzrokovao toksični otpad kojeg proizvodi kinesko bušenje nafte. Etiopljani zbog te misteriozne bolesti krvare iz nosova i usta, a zatim se ruše i umiru, javlja Daily mail.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 02 Mart 2020 12:36

Frontex: Situacija izmakla kontroli

Prema tajnom izvještaju Agencije za zaštitu spoljnih granica Evropske unije (Frontex) iz Turske se očekuju masovne migracije, a situacija je, kako se navodi, toliko izmakla kontroli da se predviđa da izbjeglice neće zaustaviti ni intervencija turskih vlasti ako odluče da ponovno zatvore granicu prema Grčkoj.

Objavljeno u Politika