Članak je filtriran: Nedjelja, 22 Mart 2020

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci izdao je preporuke za izradu sredstava za dezinfekciju.

Objavljeno u Health media service

Servis Audible je otključao ogroman broj audio knjiga, u znak podrške svima koji su u svojim kućama i na taj način se bore protiv pandemije, objavio je radiotimes.

Objavljeno u Magazin
Nedjelja, 22 Mart 2020 11:55

Virtuelna F1 sezona sa pravim vozačima

Kao i većina drugih sportova, i sezona 2020 u Formuli 1 je (za sada) odložena, najkraće do maja.

Objavljeno u Atrakcije

U vrijeme pandemije koronavirusom preporučuje se socijalno distanciranje, odnosno držanje udaljenosti od drugih osoba u razmaku od jednog do dva metra. I dok se većina zatvara u svoje domove, mi bismo se rado transportirali u slanog morskog konjica.

Objavljeno u Atrakcije

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton osudio je Kinu zbog njenog postupanja s izbijanjem koronavirusa i pozvao ostatak svijeta da "djeluje" i posmatra komunističku vladu odgovornom za pandemiju, objavio je Foxneews.

Objavljeno u Politika

Skoro milijarda ljudi diljem svijeta ograničena je na boravak u svojim domovima kako bi se obuzdao korona virus koji je do sada odnio više od 11.000 života, a SAD slijedi Europu i uvodi stroge mjere vezane uz ograničavanje kretanja ljudi.

Objavljeno u Magazin

Novartis će donirati dovoljne doze lijeka protiv malarije hidroksiklorokin za liječenje nekoliko miliona pacijenata u borbi protiv koronavirusa ako dobije odobrenje, objavila je u petak švicarska kompanija, prenosi cnbc.com

Objavljeno u BiH