Članak je filtriran: Nedjelja, 29 Mart 2020

Vlasnica jedne prodavnice u zagrebačkim Dugavama na Facebook grupi objavila je fotografiju izloga svog objekta na kojem su vidljivi tragovi razbijenih jaja.

Objavljeno u Atrakcije

Federalni štab civilne zaštite donio je odluku o zabrani kretanja građana na području Federacije BiH (FBiH) od 20.00 do 5.00 časova.

Objavljeno u BiH

Dvije osobe iz Posušja pozitivne su na virus korona, potvrđeno je iz Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objavljeno u BiH

Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za praćenje korona virusa saopštio je da je 45 medicinskih radnika Kantonalne bolnice Zenica u izolaciji.

Objavljeno u BiH

Moskva nema podataka o navodnoj ulozi SAD u epidemiji virusa korona, ali postoje određena pitanja za Vašington, rekao je izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 29 Mart 2020 22:11

Konte odobrio novi paket mjera pomoći

Italijanski premijer Đuzepe Konte odobrio je novi paket mjera kao pomoć najgore pogođenima virusom korona, uključujući dodjelu vaučera za kupovinu i pakete hrane.

Objavljeno u Politika

Hrvatska udruga poslodavaca poručila je da Vlada hitno mora donijeti nove mjere za spas hrvatskog gospodarstva po načelu "nula prihoda, nula rashoda", objavio je HRT.

Objavljeno u Radnički MS

Kineska vladina regulatorna grupa najavila je u petak da istražuje Shenzhen Bioeasy Biotechnology, kompaniju optuženu za prodaju neispravnih koronavirusnih test-kompleta  zemljama poput Španije i Češke koje su u očajničkoj potrebi za njima.

Objavljeno u Health media service

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u Srbiju vratilo 400.000 građana i da je to dozvolio da bi pomogao građanima Srbije, ali da su sva žarišta korona virusa koja danas imaju tamo gdje su se oni vratili, javio je Tanjug.

Objavljeno u Politika

Čini se da je siromašniji južni kraj Italije spreman za rat, očekujući iznenadnu eksploziju u slučajevima koronavirusa u narednih 10 dana, dok nova bolest napreduje poluotokom iz sjeverne regije Lombardije.

Objavljeno u Health media service