Članak je filtriran: Utorak, 03 Mart 2020
Utorak, 03 Mart 2020 23:28

Prva žrtva u Španiji

Španjolska je danas objavila da je prva osoba u toj zemlji preminula od koronavirusa, broj žrtava u Sjedinjenim Državama narastao je na devet, a prve zaražene osobe pojavile su se i u Argentini i Čileu.

Objavljeno u Health media service

Srpska demokratska stranka ne ide, niti će ići u koaliciju sa SNSD-o u Bijeljini, niti u bilo kojoj opštini ili gradu u Srpskoj, izuzimajući Srebrenicu, objavio je RTVBN.

Objavljeno u Politika

Taksist koji ga je, ne znajući da je riječ o zaraženom čovjeku, odvezao kući odlučio se za samoizolaciju i razmišlja o tužbi protiv nestašnog 71-godišnjaka, piše La Repubblica.

Objavljeno u Atrakcije

"Podijelit ćemo ih zdravstvenim profesionalcima i Francuzima koji su zaraženi koronavirusom", rekao je Macron.

Objavljeno u Magazin

Osamdesetak radnika bihaćke tvornice Laser jutros je, nakon prinudnog odmora na koji su odlukom uprave poslani prije 15 dana - naišlo na zaključanu kapiju i zaštitare koji im ne dopuštaju ući u poslovne prostore, objavila je FTV.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 03 Mart 2020 18:45

Imenovana Vlada KS

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, njih 18, imenovali su danas na sjednici novi saziv Kantonalne vlade koju će predvoditi premijer Mario Nenadić kao zajednički prijedlog nove koalicione vlade.

Objavljeno u Politika

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je nakon danas održane sjednice Kolegija da će Etički odbor ove stranke postupati kao komisija, te ispitati odgovornost svih aktera vezanih  za objavljivanje snimka razgovora u kojem su učestvovali Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA u ostavci, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić, Muhamed Šehović i "delegat" , te izvještaj dostaviti stranačkom Predsjedništvu, piše Faktor.ba

Objavljeno u Politika

Predsjednik Južne Koreje proglasio je rat koronavirusu u utorak, naručivši dodatne bolničke krevete i veći broj maski za lice, dok se broj zaraženih popeo na 974 u najgoroj epidemiji izvan Kine.

Objavljeno u Magazin

Austrijski kancelar tvrdi da je predsjednik Turske ciljano motivirao desetke hiljada ljudi da idu na probijanje granice.

Objavljeno u Politika

Amerikanci danas izlaze na predizbore koji bi mogli imati presudan utjecaj na to tko će će suprotstaviti Donaldu Trumpu u studenome. Samo dan prije, Joe Biden neočekivano je dobio podršku troje donedavnih suparnika i dramatično si povećao izglede protiv ljevičara Bernieja Sandersa. 

Objavljeno u Politika