Članak je filtriran: Srijeda, 04 Mart 2020
Srijeda, 04 Mart 2020 22:03

Prvi slučaj u Sloveniji

U Sloveniji je u srijedu otkriven prvi slučaj infekcije novim koronavirusom, priopćio je na svom Twitter profilu slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec, prenijeo je Hina. 

Objavljeno u Health media service

Postoji toliko mnogo stvari u historiji koje jednostavno imaju smisla. Neko maršira u bitku po hladnoj ruskoj zimi u nadi da će dočekati pobjedu samo da bi na kraju doživio poraz? Neko ko dolazi na vlast retorikom ispunjenom mržnjom prema manjini samo da bi na kraju počinio nezamislive zločine protiv navedene manjine?

Objavljeno u Atrakcije

Saopćenje Ministarstva vanjskih poslova Rusije, u kojem se daje podrška SNSD-ovom  zakonskom prijedlogu o odlasku stranih sudija, pokazuje da Rusija provodi kontradiktornu politiku, čiji je jedini cilj destabilizacija političkih prilika u BiH, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA) BiH.

Objavljeno u Politika

Nakon što je Hrvatska najavila mogućnost slanja vojske na granicu zbog migrantske krize, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić kazao je da, bez obzira na zakone, Bosna i Hercegovina ima pravo štiti se i braniti.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 04 Mart 2020 16:30

Bez dogovora o ključnim pitanjima

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović izjavili su nakon današnjeg sastanka u Mostaru da nije postignut dogovor dvije stranke oko strateških pitanja, ali da će razgovori biti nastavljeni do kraja ovog mjeseca.

Objavljeno u Politika

Nakon jedne osobe zaražene u Europsko obrambenoj agenciji, u srijedu je potvrđen još jedan slučaj koronovirusa u zgradi Vijeće Europske unije, u kojoj se održavaju ministarski sastanci.

Objavljeno u Health media service

Do 15.3.  sve će škole, fakulteti, učilišta i druge obrazovne ustanove u cijeloj Italiji biti zatvorene.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 04 Mart 2020 15:59

10 slučaj korone u Hrvatskoj

Ministar zdravstva objavio je da se u Hrvatskoj pojavio i deseti slučaj koronavirusa. Riječ je o vozaču kamiona iz Varaždina koji je bio u Italiji.

Objavljeno u Health media service
Srijeda, 04 Mart 2020 15:53

Nulti pacijent u USA Apple-ov suosnivač

Suosnivač Applea Stiv Voznijak objavio je na svom Twitter profilu da postoji mogućnost da je upravo on tzv. "nulti pacijent" zaražen virusom korona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Objavljeno u Atrakcije

Iako u Britaniji virus korona nije zarazio značajniji broj stanovnika, police britanskih supermarketa polako se prazne, a vlasti upozoravaju na mogućnost nereda zbog nedostatka hrane, ako dođe do pogoršanja krize.

Objavljeno u Magazin