Članak je filtriran: Četvrtak, 05 Mart 2020
Četvrtak, 05 Mart 2020 21:36

Srbija spremna zatvoriti granicu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog vojsci, policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore granicu prema Sjevernoj Makedoniji, ukoliko bi došlo do najezde migranata koji već danima sa turske strane pokušavaju da uđu u Grčku, potvrđeno je "Blicu" u vrhu vlasti.Vučić se na to odlučio preventivno, vodeći računa o nacionalnoj bezbjednosti, ali je siguran da će Srbija, bude li potrebe, umjeti da zaštiti svoju teritoriju.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 05 Mart 2020 21:05

41 umrlo u 24h u Italiji

Broj preminulih od epidemije virusa korona u Italiji u protekla 24 časa porastao je za 41 na 148, saopšteno je danas iz Agencije za civilnu zaštitu.

Objavljeno u Health media service

U Sloveniji je, nakon jučerašnjeg prvog, jutrošnjeg drugog slučaja koji je potvrdio na konferenciji za novinare ministar zdravstva Aleš Šabeder, zabilježen je i treći slučaj zaraze koronavirusom.

Objavljeno u Health media service

U Sloveniji je, nakon jučerašnjeg prvog, zabilježen i drugi slučaj zaraze koronavirusom, kazao je u četvrtak na konferenciji za novinare ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Objavljeno u Magazin

Brojno starije stanovništvo Italije predstavlja problem u smanjivanju broja smrtnih slučajeva zbog virusa korona u najteže pogođenoj evropskoj zemlji, kažu zdravstveni stručnjaci, prenosi Index.hr

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 05 Mart 2020 17:36

Kalifornija proglasila vanredno stanje

Kalifornija je proglasila vanredno stanje poslije prvog smrtnog slučaja od virusa korona, čime je broj preminulih u SAD povećan na 11.

Objavljeno u Magazin

Svih 26 učenika i 12 nastavnika iz OŠ "Branko Ćopić" u Banjaluci, koji su bili u kontaktu sa učenikom zaraženim virusom korona, negativni su na ovaj virus, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare povodom situacije oko virusa korona u Republici Srpskoj, a nakon što su jutros potvrđena prva dva slučaja, objavile su Nezavisne.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 05 Mart 2020 17:15

Hrvatska šalje vojsku na granicu?

Održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su zajednički sazvali Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 05 Mart 2020 17:10

Na Dodiku posljedice migrantske krize

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da Milorad Dodik preuzima eventualne posljedice priliva migranata u BiH odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici BiH.

Objavljeno u Politika

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić nakon danas održane vanredne sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, poručio je da Bosna i Hercegovina očekuje da Evropska unija prestane sa politikom tzv. otvorenih vrata, koja je ohrabrila milione migranata da krenu prema EU-u.

Objavljeno u Politika