Članak je filtriran: Subota, 07 Mart 2020
Subota, 07 Mart 2020 11:43

Treći zaraženi u RS prebačen UKC

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da nema novih slučajeva zaraze virusom korona u Srpskoj, te da se 221 osoba nalazi pod nadzorom.

Objavljeno u BiH

Poslanik u iranskom parlamentu Fatemeh Rahbar umrla je od posljedica infekcije virusom korona, javila je danas novinska agencija Tasnim.

Objavljeno u BiH

Zapitajte se da li biste uzeli lijek koji ste kupili bez recepta kada biste bili 98 odsto sigurni da on djeluje? Da li biste se usudili da stavite cijelu svoju ušteđevinu na jedan broj ruleta ako bi vjerovatnoća da ćete je izgubiti bila 98 odsto?

Objavljeno u Health media service

Izbijanje zaraze koronavirusom desilo se tokom obilježavanja praznika Kineske nove godine.Mnogi Kinezi diljem svijeta, kao i oni u domovini, morali su zbog ovog nemilog slučaja odgoditi planove putovanja i tradicionalnog okupljanja obitelji, objavio je Thebosniatimes.ba.

Objavljeno u Atrakcije

Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je da je dvoje građana New Yorka, koji su prisustvovali konferenciji ove organizacije u Washingtonu, zaraženo koronavirusom. Konferencija, koja je trajala od 1. do 3. marta, okupila je oko 20.000 učesnika, a njoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, objavila je Nova.rs.

Objavljeno u Politika
Subota, 07 Mart 2020 10:38

Iseljavanje uhodanom mašinerijom

Novi njemački Zakon o doseljavanju kvalifikovanih radnika na snazi je tek nekoliko dana, od nedjelje 1. marta. No, neke njemačke firme već bilježe uspjehe u dovođenju radnike iz regiona, piše Deutsche Welle.

Objavljeno u Radnički MS

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba, saopćio je Stožer civilne zaštite RH.

Objavljeno u BiH