Članak je filtriran: Ponedjeljak, 09 Mart 2020

Gradski odbor SDS Bijeljina jednoglasno je večeras podržao kandidaturu Miće Mićića za gradonačelnika, bez obzira na eventualne negativne odluke po ovaj odbor od SDS-a Republike Srpske.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 09 Mart 2020 22:39

Srbija zabranjuje ulaz iz ugroženih područja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zbog koronavirusa u Srbiju privremeno biti zabranjen ulaz iz područja u kojima je prisutan veliki broj zaraženih od virusa.

Objavljeno u Politika

Francuski ministar kulture Frank Rister (46) obolio je od virusa korona, ali se osjeća dobro, izjavio je danas izvor iz Ministarstva kulture.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 09 Mart 2020 22:30

Plaćaju ljudima da ih zaraze virusom korona

Britanski naučnici iz inovativnog centra "Kvin Meri bio-enterprajsis" u londonskom Vajtčepelu nude volonterima 3.500 funti da ih zaraze virusom korona s ciljem pronalaženja vakcine.

Objavljeno u Atrakcije

Stanje u Italiji je sve dramatičnije. Nakon što je od jučer sjever zemlje sa 16 milijuna ljudi u karanteni, premijer Guiseppe Conte objavio je u obraćanju javnosti da ta mjera bez presedana vrijedi za cijelu zemlju. Italija zbog koronavirusa postaje crvena zona.

Objavljeno u Magazin

U Italiji je od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa danas umrlo još 97 osoba, čime je ukupan broj žrtava povećan na 463.

Objavljeno u Health media service

Prvi slučaj pacijenta zaraženog koronavirusom na području Federacije BiH, a ukupno peti u Bosni i Hercegovini, potvrđen je danas u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), piše Faktor.ba.

Objavljeno u Health media service

Učenica srednje škole iz Čelinca četvrti je potvrđeni slučaj zaraze virusom korona u BiH, rekao je danas Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Objavljeno u BiH

U Njemačkoj su danas potvrđena prva dva smrtna slučaja od korona virusa, javlja Rojters.

Objavljeno u BiH

Virus korona sve je bliži izazivanju pandemije, ali se izbijanje epidemija u pojedinačnim zemljama i dalje mogu suzbiti kombinacijom mjera suzbijanja i ublažavanja, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Objavljeno u BiH