Članak je filtriran: Srijeda, 13 Maj 2020

Pandemija virusa korona uticala je na sve aspekte života, pa se pokazalo da je karantin u Italiji povećao i broj onih koji čekaju na razvod do te mjere da se oni ne mogu riješiti regularnom procedurom pred sudijom, pa su neki sudovi prešli na onlajn razvod.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 13 Maj 2020 11:02

Kako oživjeti zonu Šengena?

Šengenska zona slobodnog kretanja, koja, osim 22 zemlje članice EU, uključuje Norvešku, Island, Švajcarsku i Lihtenštajn, gotovo je proglašena mrtvom kada je, zbog pandemije virusa korona, većina ovih država ponovo uvela kontrole na granicama.

Objavljeno u BiH

Odluka Twittera da dozvoli osoblju da rade kod kuće "zauvijek" šalje pukotine oko poslovne zajednice.

Objavljeno u BiH

Evropska komisija objavila je smjernice koje će omogućiti nastavak turističkih aktivnosti i korištenje hotela, restorana i plaža na bezbjedan način u narednim mjesecima uprkos pandemiji virusa korona.

Objavljeno u Magazin

Pandemija virusa korona unijela je po cijelom svijetu promjene načina rada bez presedana a Twitter je u utorak postao prva velika tehnološka kompanija koja je dopustila zaposlenicima da trajno rade od kuće ako za to imaju uslove.

Objavljeno u Radnički MS

Pompeo kaže da Iran pokušava "poticati /globalni / teror" u vrijeme pandemije koronavirusa

Objavljeno u Politika

Ova slika snimljena 22. aprila 2015, prikazuje kineske radnike kako sastavljaju jeftiniju lokalnu alternativu Apple Watch u tvornici koja proizvodi tisuće svakog dana u gradu Shenzhen, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong. Mnogo hiper Apple Watch kreće u prodaju 24. travnja, ali kineske tvornice već izbacuju jeftinije alternative očiglednom zadovoljstvu lokalnih potrošača

Objavljeno u Politika