Članak je filtriran: Ponedjeljak, 18 Maj 2020

Predsjednik Trump otkrio je novinarima u ponedjeljak da uzima lijek protiv malarije hidroksiklorokin u nastojanju da spriječi zarazu koronavirusom, rekavši da svakodnevno uzima tablete otprilike sedmicu i pol.

Objavljeno u Politika

Budući da Covid-19 zaražava milione širom svijeta, Kina se suočava s neviđenim globalnim udarima koji bi mogli destabilizirati njezinu vladavinu kao izrabranu zemlju za "veliku fabriku za cijeli svijet".

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 18 Maj 2020 09:14

Kina sprema odmazdu za USA

Između Amerike i Kine izbio je novi sukob, zbog prodaje američkih čipova kineskom „Huaveju“, a jedni drugima prijete pravim ekonomskim ratom u kom bi mogle da budu uništene neke od najvećih svjetskih kompanija.

Objavljeno u BiH

Savjetnik za ekonomiju američkog predsjednikia Donalda Trampa, Piter Navaro, optužio je Kinu da je dva mjeseca krila novi virus korona od svijeta, kao i da je poslala turiste iz Vuhana po svijetu kako bi širili virus.

Objavljeno u Politika

Više od 100 zemalja podržalo je poziv Australije da bude sprovedena nezavisna istraga o porijeklu virusa korona, izjavila je danas australijska ministarka spoljnih posova Marisa Pejn.

Objavljeno u Politika

 Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je prerano da se odmah pokrene istraga o porijeklu i širenju virusa korona, od kojeg je širom svijeta umrlo više od 300.000 ljudi.

Objavljeno u Politika

Bazilika svetog Petra otvorila je svoja vrata u ponedjeljak, što je simbol povratka relativne normalnosti u Italiju, koja je otvaranjem restorana i kafića ušla u drugu fazu otpuštanja mjera uvedenih zbog suzbijanje pandemije.

Objavljeno u BiH

Svi Česi koji su posebno ponosni na maske za lice izrađene kod kuće uskoro će ih moći izložiti u Pragu u sklopu izložbe pod nazivom 'Zaštitna maska ispisuje povijest'.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 18 Maj 2020 08:34

Procedura za ulazak i izlazak iz Hrvatske

Kakve su procedure za prelazak hrvatske granice? Unatoč preporukama Stožera civilne zaštite, postoji još nejasnoća, a preporuke se mogu različito tumačiti. U emisiji Zajedno za zdravlje (HRT4) gostovao je voditelj Službe za susjedne zemlje Uprave za granicu MUP-a Tomislav Kufner.

Objavljeno u Magazin