Članak je filtriran: Utorak, 05 Maj 2020
Utorak, 05 Maj 2020 20:39

Bild: "Kina je prevarila svijet"

Kina je navodno lagala svijetu o epidemiji virusa korona ne bi li stekla prednost te pokupovala zalihe zaštitnih maski na međunarodnom tržištu prije nego što su one postale najtraženija roba.

Objavljeno u BiH
Utorak, 05 Maj 2020 19:39

Španski grip "prokrčio" put Hitleru

Federalni rezervni fond Njujorka otkrio je tokom svog istraživanja direktnu vezu između epidemije takozvanog španskog gripa 1918. godine i dolaska na vlast nacista u Njemačkoj.

Objavljeno u BiH

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će objaviti detalje kojima će potkrijepiti teoriju da je virus COVID-19 pušten iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu, gdje je i počela pandemija.

Objavljeno u Politika

Kako osvetiti smrt stotina hiljada nedužnih ljudi? To je pitanje s kojim se suočava predsjednik Trump dok svijet uči da su kineski čelnici lagali o koronavirusu koji je nastao u Wuhanu. Ljudi će svuda u svijetu zahtijevati da Peking plati cijenu za ogromni gubitak života i neizmjernu štetu nanesenu ekonomijama širom svijeta.

Objavljeno u Politika

Aer Lingus avioprijevoznik objavio je da ispituje postupke i procedure na letovima iz Belfasta do Londona nakon tvrdnji da nije primjenio socijalno distanciranje.

Objavljeno u Magazin

Australija je, zajedno sa SAD-om, jedna od najglasnijih zemalja  koje zahtijevaju istragu o porijeklu virusa i njegovom širenju u Kini.

Objavljeno u Politika

Online druženje karnevalista iz različitih zemalja i gradova na Facebooku je organizirala Riječanka s istarskom adresom Sandra Fabac. Peto godišnje doba tako je zaživjelo i u virtualnom svijetu

Objavljeno u Atrakcije