Članak je filtriran: Petak, 03 Juli 2020

Linijske sudije na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine mogli bi zamijeniti roboti, rekao je FIFA-in direktor tehnologije Johanes Holcmiler (Johannes Holzmuller) u razgovoru za njemački ARD.

Objavljeno u Atrakcije

Jedan od vodećih njemačkih virusologa i direktor Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a pri Univerziteta u Bonu, profesor Hendrik Štrik, objašnjava da li su maske i dezinfekcija efikasne, da li se korona može pobijediti, šta najviše doprinosi širenju zaraze i kada se može očekivati sljedeći skok broja zaraženih.

Objavljeno u Health media service

Ugrušci krvi blokirali izlaz krvi iz penisa

Objavljeno u Atrakcije

Na Poslovnom savjetu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, stručno-konsultativnog tijela, sastavljenog od 37 eminentnih poslovnih ljudi koji se nalaze na čelu najvećih kompanija u BiH, ove sedmice je prezentiran "Maršalov plan za BiH – Prva faza Corona 2".

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 03 Juli 2020 09:19

"Jedinstvenim glasom prema Kini"

Evropska unija se mora obraćati jedinstvenim glasom Kini ukoliko želi da postigne ambiciozne dogovore koji su u interesu evropskog bloka, rekla je danas njemački kancelar Angela Merkel.

Objavljeno u Politika
Petak, 03 Juli 2020 09:15

Kuga u Mongoliji

Mongolske vlasti uvele su karantin u gradu Kovd i okolini, pošto se u toj zemlji pojavila kuga, prenijeo je Sputnjik javljanje RT-a.

Objavljeno u BiH