Članak je filtriran: Ponedjeljak, 06 Juli 2020

"Test nije sasvim specifičan za ovaj virus, PCR test pokazuje da ste vi bolesni od nekog virusa koja pripada korona virusima, vi možete imati neku od drugih infekcija, a da budete pozitivni. Moguće je da se korona preklopila i sa nekim drugim virusom.", rekao je dr Nestorović.

Objavljeno u BiH

Xu Zhangruna, rijetkog oštrog kritičara vlade u kineskoj visoko cenzuriranoj akademiji, više od 20 ljudi odveli je iz njegove kuće u prigradskom Pekingu, rekao je jedan njegov prijatelj pod uvjetom anonimnosti.

Objavljeno u BiH

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je mirno protestno okupljanje za četvrtak, 9. jula u periodu od 12 do 13 sati.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 06 Juli 2020 10:42

Bernardić odstupio sa čela SDP-a

Nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump održat će za nekoliko dana drugo veliko predizborno okupljanje u utrci za predsjedničke izbore, koji će se održati u studenome, iako je broj slučajeva zaraze koronavirusom u porastu u nekoliko američkih saveznih država.

Objavljeno u Politika

Australija će izolirati državu Viktoriju od ostatka zemlje i uvesti mjere bez presedana kako bi se borila protiv porasta broja novozaraženih koronavirusom, objavile su u ponedjeljak vlasti.

Objavljeno u BiH

Japanski grad prošli je tjedan zabranio naviku koju viđamo diljem svijeta - hodanje s očima prikovanim za mobitel.

Objavljeno u Atrakcije

Tehnološka kompanija Fujitsu je predstavila svoj plan kojim namjerava prepoloviti svoj radni prostor u Japanu dok se prilagođava na promjene koje su posljedica pandemije koronavirusa.

Objavljeno u Radnički MS

Postoji malo dokaza koji ukazuju na tačnost testova iz krvi na korona virusna antitijela, navodi se u najnovijem naučnom izvještaju o koje piše Daily Mail.

Objavljeno u Health media service