Članak je filtriran: Utorak, 07 Juli 2020
Utorak, 07 Juli 2020 23:07

"Država će zaštiti pravni poredak"

Predsjednica Vlade Ana Brnabić istakla je da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji.

Objavljeno u Politika

Ispred Skupštine Srbije večeras su se okupili građani koji protestuju zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu.

Objavljeno u Politika

 Američka vlada u ponedjeljak je priopćila da stranim studentima neće dozvoliti boravak u zemlji u slučaju da sveučilišta na koja su upisana odluče novu akademsku godinu, tj. jesenski semestar, započeti nastavom 'online'. U tom slučaju, zabranit će se ulazak novim studentima, a oni koji su već u SAD-u morat će napustiti zemlju

Objavljeno u Politika

Kapljice manje od pet mikrometara ostaju u zraku znatno duže i putuju dalje, naveli su naučnici.

Objavljeno u Health media service
Utorak, 07 Juli 2020 10:31

TikTok napušta Hong Kong

Druge tehnološke kompanije, kao Facebook i Twitter, obustavile su procesuiranje Vladinih zahtjeva za pristup podacima u Hong Kongu.

Objavljeno u BiH

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ne smatra da bubonska kuga u Kini predstavlja veliki rizik, izjavio je neimenovani zvaničnik te organizacije.

Objavljeno u BiH

Stanovnici sela Šuluta su se zarazili jer su sudjelovali u šamanskom ritualu, koji je izvela zaražena žena.

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 07 Juli 2020 09:58

Melbourne ponovno u karantinu

Više od pet miliona stanovnika države Victoria ponovno će biti u karantinu, nakon zabilježenog 191 slučaja u jednom danu.

Objavljeno u BiH

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je nepovoljna epidemiološka situacija u Beogradu i da nema indikacija da se ona popravlja.

Objavljeno u Magazin