Članak je filtriran: Ponedjeljak, 10 Avgust 2020

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata preminulo 16 osoba od posljedica koronavirusa. Testiranjima je infekcija koronavirusom potvrđena kod još 171 osobe.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 10 Avgust 2020 11:34

Maske obavezne i na ulicama Pariza

Maske na licima od danas će morati da se nose u mnogim dijelovima Pariza u skladu sa novim mjerama koje su vlasti preduzele da bi spriječile širenje virusa korona u glavnom gradu Francuske.

Objavljeno u Health media service

Oko 850 francuskih putnika s broda na kojemu je izbila epidemija koronavirusa i u ožujku nije uspijevao pristati ni u jednu luku podnijelo je protiv tvrtke Costa Cruises skupnu tužbu u Parizu sa 180 optužbi među kojima i ubojstvo iz nehaja, objavio je njihov odvjetnik u nedjelju.

Objavljeno u BiH

Od ukupno 17 novooboljelih u Gradu Zagrebu, s njih 10 je povezana izloženost s godišnjim odmorima, boravkom na obali i godišnjim odmorima.

Objavljeno u BiH

Kina smatra Tajvan dijelom svog teritorija i najavila je da će ga jednog dana pripojiti.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 10 Avgust 2020 11:04

Kina uvela sankcije US zvaničnicima

Kina je uvela sankcije američkim zvaničnicima kao odgovor na sankcije SAD povodom pitanja Hong Konga, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Objavljeno u Politika

Koncept "nove normalnosti" koji se njeguje na portalu hrvatske javne tv Hrt.hr mogao bi nositi oznaku "izludite doma". Slijed vijesti koji su posjetioci portala mogli vidjeti u nedjelju navečer (9.8. 2020), nagovještava da je u toku masovni zahvat na kolektivnom mozgu kako bi se stviorila slika unutar koje su svi segmenti međusobno suporostavljeni i u sukobu sa zdravom pametii, piše Atrakcija.net

Objavljeno u Atrakcije

Na pitanje kako se nositi s izazovima krize u ekonomijama diljem svijeta o kojoj se sve ozbiljnije govori, predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da pritisak novooboljelih treba svesti na izdržljivu mjeru te da je potrebno ubrzati izgradnju cestovne i energetske infrastrukture koja donosi ogromne količine novca u ekonomiji.

Objavljeno u Radnički MS

Virtualni muzički događaji moraju ponuditi stvari koje druge vrste zabave ne mogu - kaže Music x Tech x Future, sugerirajući 8 načina kako bi se live streamovi učinili drugačijim i boljim (The Streets je išao u tim smjerovima, NME kaže da je bilo sjajno).

Objavljeno u Stars

23. maraton lađa na rijeci Neretvi u Hrvatskoj ili će postati novi klaster ili novi model dvosmislenih poruka koje hrvatska država svjesno emitira sa javne tv i odašilje stanovništvu, kreirajući idiotsku sliku prema kojoj se stalno ponavljaju upozorenja o potrebi držanju mjera u pandemiji, ilustrovana sa drastičnim kršenjem tih mjera. Te zbunjujuće slike i poruke intezivno se usmjeravaju prema podsvjesti stanovništva koje je prisiljeno da kombinira scene horora i Monthy Paytona, piše Atrakcija.net.

Objavljeno u Atrakcije