Članak je filtriran: Utorak, 11 Avgust 2020

Djeca bi mogla širiti Covid-19 jednako lako kao što su širili i drugu vrstu koronavirusa – običnu prehladu, rekao je William Haseltine, bivši profesor na Harvard Medical School za CNN.

Objavljeno u BiH

Prva vakcina protiv koronavirusa u svijetu registrovana je u Rusiji, saopćio je predsjednik Vladimir Putin.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je jedna od njegovih kćerki primila vakcinu protiv virusa korona.

Objavljeno u Politika

Američki ministar vanjskih poslova Mike Pompeo u utorak je posjetom Češkoj započeo petodnevnu turneju po srednjoj Europi, a sa svojim domaćinima će prvenstveno razgovarati o Kini i 5G mreži.

Objavljeno u Politika
Utorak, 11 Avgust 2020 09:59

Ljekar iz Travnika preminuo u 35. godini

Ljekar JU Bolnica za plućne bolesti i tuberklozu Travnik Mirjad Hodžić preminuo je iznenada u 35. godini. Riječ je o ljekaru koji je porijeklom iz Tuzle, sinu demobilisanog borca. Uzrok smrti nije saopšten.

Objavljeno u BiH

U toku protekle noći na društvenoj mreži Facebook kreirana je grupa sa ciljem okupljanja istaknutih ličnosti grada Sarajeva, a koji kroz zajedničku akciju sa građanima zahtijevaju od nadležnih institucija u Kantonu Sarajevo uvođenje adekvatnih i neophodnih mjera s ciljem sprječavanja dodatnog pogoršavanja epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom virusa korona.

Objavljeno u BiH

Peking i dalje smatra Tajvan svojom pobunjenom provincijom koja treba da se vrati pod njegovu kontrou, silom ako je potrebno.

Objavljeno u Politika

Kako preći na on line škole: Usporeno, najmlađi po starom u početku, primjer iz Srbije

Objavljeno u BiH

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pojasnila je da se čini da godišnja doba ne utiču na korona virus.

Objavljeno u Health media service

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel rekao je da je od početka jula u Švedskoj došlo do ubrzanog pada broja zaraženih.

Objavljeno u Magazin