Članak je filtriran: Petak, 14 Avgust 2020

Stanje u Švedskoj statistički je bolje nego u više zapadno­europ­skih zemalja koje su išle na radikalne mjere

Objavljeno u BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u petak u Jelsi kako će se u Hrvatskoj zbog pandemije koronavirusa dogoditi ozbiljan gospodarski pad s kojim treba naučiti živjeti, a istaknuo je i kako ne kritizira rad Nacionalnog stožera već njegov pravni okvir.

Objavljeno u Politika
Petak, 14 Avgust 2020 21:17

SBB neće podržavati DF kadrove

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je danas kako više neće podržavati imenovanje kadrova Demokratske fronte (DF) u upravne i nadzorne odbore u Federaciji BiH.

Objavljeno u BiH

Vijeće za vanjske poslove Evropske unije putem videokonferencije održalo je vanredno zasjedanje kojim je predsjedavao visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

Objavljeno u Politika

U Češkoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 330 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše od 3. travnja. Sada je ukupno u toj zemlji 5.436 pozitivnih, od čega je 131 u bolnici, a preminuo je 391 pacijent

Objavljeno u BiH

Pandemija koronavirusa teško je pogodila gospodarstvo i zaposlenost u Europi u drugom tromjesečju, izvijestio je u petak Eurostat, snizivši ipak blago procjenu pada BDP-a EU-a zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja zaraze

Objavljeno u Radnički MS

Grupa roditelja u Hrvatskoj od nadležnih državnih vlasti traži da njihova djeca ne moraju da fizički prisustvuju nastavi u pogoršanim uslovima epidemije, odnosno da se roditeljima omogući da odluče o tome hoće li njihova djeca odlaziti na nastavu ili ne.

Objavljeno u Magazin
Petak, 14 Avgust 2020 11:15

Pompeo o LNG-u i nuklearki Krško

U jučerašnjim razgovorima slovenskog vodstva s američkom delegacijom koju je vodio državni tajnik Mike Pompeo bilo je riječi i o nuklearki Krško, te LNG terminalu na Krku, potvrdio je u razgovoru za Slovensku televiziju ministar za infrastrukturu Jernej Vrtovec.

Objavljeno u Politika

Turska je saopštila danas da istorija neće nikada zaboraviti ni oprostiti "licemjerno ponašanje" Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) jer su sklopili sporazum o normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Objavljeno u Politika

Unatoč tome što je uobičajeno da tijekom kampanje za predsjedničke izbore frcaju iskre između favorita, najizgledniji kandidat Demokratske stranke Joe Biden dobio je uistinu neočekivani udarac, onaj od preminulog republikanca Hermana Caina, koji je krajem srpnja izgubio bitku s Covidom-19.

Objavljeno u Atrakcije