Članak je filtriran: Četvrtak, 20 Avgust 2020
Četvrtak, 20 Avgust 2020 10:24

Macron i Merkel iscrtavaju smjer Europe

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron sastaju se u četvrtak u srednjovjekovnoj otočnoj tvrđavi na Sredozemlju kako bi iscrtali sljedeće korake za partnerstvo koje je pokretačka snaga Europske unije.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 20 Avgust 2020 10:12

UAE žele kupiti F-35

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je da su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) izrazili želju da kupe borbene avione F-35 i da Washington razmatra to pitanje.

Objavljeno u Politika

Na prvoj sjednici hrvatske vlade nakon ljetne stanke premijer Andrej Plenković i članovi Vlade posebnu točku posvetili su borbi protiv širenja koronavirusa u Hrvatskoj.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 20 Avgust 2020 09:44

Trump: Ponovo uvesti sankcije Iranu

Trumpova adminstracija želi da Iranu ponovo budu uvedene sve sankcije ublažene na osnovu iranskog nuklearnog sporazuma.

Objavljeno u Politika

Zaključke o tome koja su imena nacionalistička izvukao je iz imena 22 političara i generala koji su primili viteštvo NDH

Objavljeno u Magazin

Ministar obrazovanja u Vladi Hrvatske Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade se osvrnuo na epidemiološku situaciju i mogućnost da ona u Hrvatskoj eskalira.

Objavljeno u BiH

Korona je gurnula njemačku ekonomiju u najveću krizu poslije Drugog svjetskog rata.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik njemačkog sindikata industrije i metalurgije Jörg Hofmann i poslanica Ljevice Katja Kiping predlažu uvođenje četvorodneve radne nedjelje.

Objavljeno u Radnički MS