Članak je filtriran: Srijeda, 26 Avgust 2020
Srijeda, 26 Avgust 2020 11:24

Manevri u Mediteranu

Francuska na zajedničke vježbe u istočni Mediteran šalje tri borbena aviona tipa Rafale i ratni brod s helikopterom.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 26 Avgust 2020 11:04

RS i Kosovo nisu u istoj poziciji

Mi Srbi moramo manje kukati i na pravdu se ne smijemo pozivati. Zaboravite na pravdu u međunarodnim odnosima, kazao je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji se u Beogradu sastao sa vodstvom bh. entiteta Republika Srpska.

Objavljeno u Politika

U drugom tromjesečju ove godine, u odnosu na prvo tromjesečje, ukupni sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH bilježi pad od 69,6 posto.

Objavljeno u Radnički MS

Skupina britanskih stručnjaka otkrila je da su neka istraživanja koja su korištenja kao opravdanje za socijalno distanciranje i držanje međusobne udaljenosti od najmanje 2 metra, bazirana na istraživanjima koja datiraju još iz 19. stoljeća.

Objavljeno u Magazin

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je suvu vakcinu protiv virusa korona centra "Gamalej" (liofilizat) za pripremanje rastvora za intramuskularne injekcije, saopštila je pres služba ruskog Ministarstva.

Objavljeno u BiH

Prva dama SAD-a je navela kako se moraju izvući pouke iz prošlosti na čije dijelove Amerikanci nisu ponosni.

Objavljeno u Politika

"Dobivam u zadnje vrijeme ovakve mailove: ako se moje dijete zarazi u razredu pa nam prenese zarazu u kuću, onda ćemo svi biti u samoizolaciji, a za to ćete vi biti odgovorni. A što ako je obrnuto? Ako ste vi neodgovorni pa zarazite to dijete, a dijete onda zarazi druge? Živimo u vremenu pandemije, epidemije, koje svi zajedničkim naporima trebamo suzbijati. Djeca trebaju biti u učionicama, a opravdani i neopravdani sati primjenjivat će se kao inače'', kazao je ministar.
 

Objavljeno u Atrakcije