Članak je filtriran: Četvrtak, 27 Avgust 2020

Dok se zemlje širom svijeta suočavaju s naglim skokom broja oboljelih od virusa korona, mnogi medicinski eksperti već mjesecima proučavaju pacijente koji su preležali bolest Kovid-19 kako bi otkrili kako ona napada tijelo.

Objavljeno u Health media service

Suprotni stavovi Milorada Dodika i zvaničnika Srbije po pitanju Deklaracije EU o Bjelorusiji...

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 27 Avgust 2020 10:24

I Turski manevri u Mediteranu

Turska je saopštila danas da će održati vojnu vježbu uz korištenje bojeve municije u istočnom dijelu Sredozemnog mora 1. i 2. septembra, što će biti novi u seriji manevara koji su pojačali tenzije u odnosima sa Grčkom.

Objavljeno u Politika

Tvrtka za kliničku dijagnostiku Novacyt stavila je na tržište test koji razlikuje Covid-19 od gripe, prenosi Hina.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 27 Avgust 2020 10:14

Tramp: Doping test prije debate sa Bajdenom

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će zatražiti test na doping prije debate sa Džom Bajdenom, jer ima sumnje u vezi sa zdravljem svog protivkandidata iz redova demokrata.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 27 Avgust 2020 10:08

Žena se porodila dok je spavala

Nevjerovatan porođaj dogodio se u italijanskom gradu Frozinone, kada je žena donijela na svijet dječaka dok je spavala, a da nije imala trudničke bolove niti bilo kakve druge simptome porođaja, pise lokalni list "Frozinone Tudej".

Objavljeno u Magazin

Njemačka Vlada odlučila je da će produžiti važenje uredbe o useljavanju radnika s zapadnog Balkana, objavljeno je upravo na stranici Ministarstva za rad Njemačke.

Objavljeno u Radnički MS