Članak je filtriran: Nedjelja, 30 Avgust 2020

Koronavirus može se tjednima nalaziti u nosu i grlu djece, a da ona ne pokazuju nikakve simptome, što bi moglo objasniti kako se virus može širiti a da se to ne zna, izjavili su istraživači iz Južne Koreje.

Objavljeno u BiH

Rasplesani momci i djevojke pokazali su svoj talent imitirajući vrući spot.

Objavljeno u Stars

Kineski umjetnik Ai Weiwei u svom novom filmu „Coronation“ pokazuje kako se jedna autoritarna država odnosi prema pandemiji koronavirusom.

Objavljeno u Magazin

Neki vodeći zdravstveni eksperti u SAD-u zabrinuti su zbog dugotrajne rasprave koja se vodi oko testova za koronavirus. Naime, standardni testovi otkrivaju veliki broj pozitivnih osoba od kojih mnogi možda imaju tek neznačajne količine virusa u tijelu, piše The New York Times.

Objavljeno u Health media service

Tmurno nebo ovog vikenda kao da simbolično označava kraj ovogodišnje turističke sezone i dolazak teške jeseni i zime, piše Novi list (Novilist.hr)

Objavljeno u Radnički MS

Moguće grčko proširenje teritorijalnih voda duž morske granice prema Turskoj smatrat će se povodom za rat, izjavio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 30 Avgust 2020 17:06

Izrael u tajnim razgovorima sa više zemalja

Izrael vodi tajne razgovore sa nekoliko arapskih država o ustanovljavanju veza, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Objavljeno u Politika

Pretjeruju li vlade i mediji po pitanju koronavirusa i je li vrijeme da krenemo dalje i vratimo se normalnom životu, pita se BBC. To su ozbiljna pitanja, a ako se uzme u obzir stanje u kojem se nalazi ekonomija, vrijedi im posvetiti pažnju, piše urednik za medicinske teme Fergus Walsh.

Objavljeno u Politika

Agencija za hranu i lijekove spremna odobriti vakcinu prije završetka treće faze, sve dok su stručnjaci sigurni da su koristi veće od rizika.

Objavljeno u BiH