Članak je filtriran: Ponedjeljak, 31 Avgust 2020

"Primjetno je učestvovanje predsjednika, koji pritom nije kandidat, i ostalih visokih državnih dužnosnika u kampanji, što je zamaglilo granicu između države i vladajuće stranke", navodi se u privremenom izvještaju posmatrača OSCE/ODIHR-a

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 31 Avgust 2020 15:03

Izraelski i US dužnosnici u UAE

Visoki savjetnici američkog predsjednika Donalda Trumpa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua stigli su u Ujedinjeni Arapske Emirate (UAE) avionom iz Tel Aviva u ponedjeljak kako bi finalizirali sporazum o uspostavi diplomatskih odnosa između Izraela i UAE-a, kojeg su nazvali historijski.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 31 Avgust 2020 14:54

Europi treba više solidarnosti

Srednjoeuropski čelnici u ponedjeljak su na Bledskom strateškom forumu poručili kako je Europi u vrijeme koronavirusa potrebno više solidarnosti, no i napuštanje dvostrukih standarda za države članice.

Objavljeno u Politika

Tri opozicijske koalicije imaju većinu u crnogorskom parlamentu, a Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića odlazi s vlasti nakon 30 godina, potvrdilo je u ponedjeljak izborno povjerenstvo nakon gotovo svih prebrojanih glasova.

Objavljeno u Politika

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da bez proširenja EU i primanja Srbije u tu evropsku zajednicu nije moguće kreirati potpunu bezbjednosnu infrastrukturu Unije.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 31 Avgust 2020 09:58

Dekretom zabranio strancima ulazak u Mađarsku

Za Mađare koji se iz inostranstva vraćaju u zemlju obavezan je dvosedmični karantin.
 

Objavljeno u Politika

Oni u obrazovnom sektoru vjeruju kako Google ovime nudi prečace, odnosno, lakši put.

Objavljeno u Radnički MS

Svako promišljanje promjena radnog zakonodavstva u Hrvatskoj dodiruje i pitanje plaća i radnog vremena

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 31 Avgust 2020 09:12

11 firmi pod kontrolom vojske Kine

Na ažuriranoj listi kompanija sada se nalaze i korporacija 'China Three Gorges', grupacija 'Sinochem' i kompanija 'Sinochem'.

Objavljeno u Politika

U Bledu u Sloveniji danas se održava 15. bledski strateški forum koji tradicionalno okuplja lidere regije, ali i svjetske, kako bi raspravljali o gorućim temama današnjice. Ove godine Forum se održava pod posebnim uvjetima usljed pandemije koronavirusa. Tema će biti “Izazovi i mogućnosti u post-COVID-19 svijetu: Susjedi – regije – globalni svijet: Partneri ili rivali?”

Objavljeno u Politika