Članak je filtriran: Petak, 11 Septembar 2020

Najmanje je jedna osoba poginula, a nekoliko je ozlijeđenih u ekspoziji u Teheranu, objavila je iranska televizija i dodala da je najmanje 30 zgrada oštećeno od siline udara.

Objavljeno u BiH
Petak, 11 Septembar 2020 20:36

Bahrein potpisao sporazum s Izraelom

Bahrein se u petak potpisivanjem sporazuma o normalizaciji odnosa s Izraelom pridružio Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zbog čega je oštro reagirao dužnosnik PLO-a koji je taj potez nazvao "izdajom palestinske stvari".

Objavljeno u Politika

Specijalni savjetnik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell pozdravio je nominaciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija za Nobelovu nagradu za mir.

Objavljeno u Politika

Nakon objave studije o ruskom cjepivu Sputnjik V protiv bolesti COVID-19 u znastvenom časopisu Lancet, stigla je i prva primjedba na objavu. Talijanski znanstvenik sumnja da su neki podaci u studiji možda ili izmišljeni ili da se njima manipuliralo.

Objavljeno u BiH

New York u petak obilježava godišnjicu terorističkih napada 11. rujna 2001. u dubokoj krizi, sa sve većim stopama kriminala, mnogobrojnim napuštenim stanovima i zatvorenim trgovinama te beskućnicima na svakome koraku, oko čega se vodi i politička bitka s vladom pred predstojeće predsjedničke izbore.

Objavljeno u Magazin

Na današnjoj konferenciji za medije Instituta za javno zdravstvo RS je potvrđeno da je 66 djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na korona virus.

Objavljeno u BiH

Rusija se sukobila sa Njemačkom i pet njenih zapadnih saveznika na mjesečnom zasjedanju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa trovanjem opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog.

Objavljeno u Politika

Kina i Indija objavile su se dogovorile ublažiti tenzije na spornoj himalajskoj granici te da će poduzeti korake kako bi obnovile "mir i spokoj", poslije diplomatskog sastanka u Moskvi.

Objavljeno u Politika
Petak, 11 Septembar 2020 09:14

Trump najavio pobjedu u Michiganu

Američki predsjednik Donald Trump rekao je na skupu u Michiganu da će pobijediti u toj saveznoj državi dok su mu tisuće pristaša pljeskale, a tek rijetki od njih nosili maske i pridržavali se mjera protiv koronavirusa.

Objavljeno u Politika

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navela je da će rezultati testiranja nekih kandidata za vakcinu protiv nove vrste koronavirusa biti gotovi do kraja godine.

Objavljeno u Health media service