Članak je filtriran: Subota, 12 Septembar 2020
Subota, 12 Septembar 2020 11:36

Stanje u tekstilnoj industriji veoma teško

Situacija izazvana pandemijom koronavirusa značajno se odražava i na tekstilnu industriju u Bosni i Hercegovini. Zbog smanjene proizvodnje i smanjenih narudžbi,  generalno stanje u tekstilnoj industriji je jako teško, izjavio je generalni sekretar Udruženja tekstila obuće i kože BiH Amir Međić.

Objavljeno u Radnički MS

Španjolska prijestolonasljednica Leonor je u samoizolaciji, budući da učenica iz njenog razreda ima koronavirus, objavila je kraljevska obitelj u subotu.

Objavljeno u Magazin

Poznata beogradska virologinja dr. Ana Gligić, žena koja je 1972. bila na čelu tima koji je izolirao virus velikih boginja, te je njezin tim napravio veliki pothvat na svjetskoj razini, a u intervjuu za portal HRT-a kazala je kako smo još uvijek u prvom valu koronavirusa. Dodala je da je opasno kada osoba istovremeno dobije COVID-19 i gripu.

Objavljeno u Health media service

Američki državni sekretar Michael Pompeo otputovat će danas na Kipar radi posredovanja u postizanju mirnog rješenja tenzija na istoku Sredozemnog mora, saopćeno je iz State Departmenta.

Objavljeno u Politika
Subota, 12 Septembar 2020 06:53

Rezolucija o COVID-u, SAD i Izrael protiv

Opća skupština UN-a u New Yorku usvojila je rezoluciju o obuhvatnom i koordiniranom odgovoru država članica svjetske organizacije na pandemiju COVID-19. Za rezoluciju je glasovalo 169 država, protiv su bile Sjedinjenje Američke Države i Izrael, a suzdržane Mađarska i Ukrajina.

Objavljeno u Politika

Dr. Anthony Fauci, glavni stručnjak administracije SAD-a za zarazne bolesti, u petak je rekao da se Amerika iz noćne more koronavirusa u normalan život neće vratiti do dugo u 2021. jer će biti potrebni mjeseci za cijepljenje većeg dijela stanovništva.

Objavljeno u Magazin
Subota, 12 Septembar 2020 06:43

Povratak Žutih prsluka

"Žuti prsluci" vraćaju se u subotu na ulice, gdje nakon ljetne pauze najavljuju niz akcija i skupova u Parizu i u nekim većim francuskim gradovima.

Objavljeno u BiH