Članak je filtriran: Nedjelja, 13 Septembar 2020

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Josep Borell rekao je da Brisel zagovara opciju postepene integracije zemalja Zapadnog Balkana u blok, ali da je i dalje u velikoj mjeri prisutno neslaganje Beograda i Prištine oko Kosova.

Objavljeno u Politika

Kineski virolog Li Meng Jan, koja je pobjegla iz rodne zemlje nakon što je javno rekla da je Peking prikrivao činjenicu da se korona virus širi među ljudima, sada tvrdi da će iznijeti dokaze da je virus kreiran od strane čovjeka.

Objavljeno u Magazin

Kolumnist dnevnih novina New York Post Michael Barone navodi da je strah od toga da broj oboljelih slomi zdravstveni sustav bio legitiman, ali piše da smatra i to da uspješnu borbu protiv covida lockdownom mogu provesti samo otočne ili izolirane zemlje.

Objavljeno u Health media service

Najviše protivnika mjera protiv koronavirusa, njih 10.000 okupilo se u Muenchenu, dvostruko više od prijavljenog.

Objavljeno u BiH

Najbolje godine njemačke automobilske industrije već su prošle, zaključak je nedavnog istraživanja Njemačkog ekonomskog instituta, a ispred proizvođača automobila izazovna su vremena koja će obilježiti pad prodaje, rezanje troškova i otkazi.

Objavljeno u Radnički MS

Mađarski dirigent i kompozitor Ivan Fischer je usred epidemije došao na nesvakidašnju zamisao - pretvoriti nepopularnu nužnost u vrijeme pandemije koronavirusa u alat za kvalitetnije uživanje u klasičnoj glazbi.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 13 Septembar 2020 09:47

Kurz: U Austriji drugi val koronavirusa

Austrija se suočava s "drugim valom" zaraze novim koronavirusom, izjavio je kancelar Sebastian Kurz nakon što broj novozaraženih u toj zemlji ne prestaje rasti.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 13 Septembar 2020 09:45

U Zagrebu 4 razreda u samoizolaciji

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 612 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 92 osobe izrečena je mjera samoizolacije.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 13 Septembar 2020 09:41

Čampara podnio ostavku u Predsjedništvu SDA

Ovim putem Vas informišem o tome da podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva Stranke demokratske akcije, saopštio je danas u otvorenom pismu javnosti Aljoša Čampara, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, objavio je BHRT.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 13 Septembar 2020 09:36

Slovenija skratila karantenu na 10 dana

U Sloveniji je od danas karantena skraćena sa 14 na 10 dana, za putnike koji dolaze iz visokorizičnih zemalja, kao i za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima.

Objavljeno u BiH