Članak je filtriran: Utorak, 15 Septembar 2020

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, nakon svečanog dočeka hrvatskih vojnika koji su se vratili iz Afganistana i tako zatvorili daljnje sudjelovanje OS RH u misiji „Odlučna potpora", odgovarao je na pitanja novinara.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u utorak da se Ustavni sud 'prepao' odlučujući  o ustavnosti epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, te procijenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mjera, rasprava o radu Stožera neće prestati.

Objavljeno u BiH

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da je želio izvršiti atentat na sirijskog čelnika Bašara al Asada 2017. godine, ali da se tadašnji ministar obrane Jim Mattis usprotivio toj operaciji.

Objavljeno u Politika

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se povodom jevrejske Nove godine građanima Kosova i pripadnicima jevrejske zajednice na Kosovu i rekao da posljednji događaji ulivaju nadu da je na pomolu "nova era" od koje će imati koristi i građani Izraela i građani Kosova, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika

Dužnosnici Izraela u Bijeloj kući zvanično su potpisali sporazume o normalizaciji odnosa s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom.

Objavljeno u Politika
Utorak, 15 Septembar 2020 11:24

Kina zatvorila grad zbog 2 slučaja korone

Kineske vlasti uvele su stroge mjere karantina u gradu Ruili na jugozapadu zemlje pošto su potvrđena najmanje dva slučaja korona virusa.

Objavljeno u BiH

Iako u svojim redovima i dalje imaju igrače pozitivne na korona virus - Boca Juniors će u četvrtak, u okviru Copa Libertadores gostovanti paragvajskom Libertadu.

Objavljeno u Atrakcije

Matematičar i poduzetnik Nenad Bakić analizirao je izjavu predstojnika klinike Dr. Fran Mihaljević Ivana Puljiza koji je rekao da je smrtnost od Covida-19 čak 3 do 4 posto, a od gripe 0,1%. Bakić analizira Puljizovu grešku u računici i tvrdi da će smrtnost od Covida-19 biti slična onoj od gripe. U komentirima njegove objave na Facebooku zanimljivi dodaci raspravi. Post prenosimo u cjelosti:

Objavljeno u Magazin

U jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu desilo se prvo prenošenja virusa korona među školskom djecom, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Objavljeno u Health media service
Utorak, 15 Septembar 2020 09:59

Smokvin list najveći borac protiv dijabetesa

Poput plodova smokve, njeni listovi pružaju brojne dobrobiti i ljekovito djelovanje našem organizmu.

Objavljeno u Health media service