Članak je filtriran: Petak, 18 Septembar 2020

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su iz te tvrtke, koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Objavljeno u Radnički MS

Dva su tjedna prošla od početka nastavne godine u Hrvatskoj u uvjetima epidemije. Trenutačno je koronavirusom zaraženo 266-ero djece i 29 nastavnika. U samoizolaciji je 119 nastavnika i više od 3400 učenika. HRT je provjerio funkcionira li i u praksi ideja da se škole u ovim uvjetima brzo moraju prilagođavati prelascima s jednog na drugi model nastave.

Objavljeno u Magazin

Nosač aviona USS Nimitz u pratnji dvije krstarice s raketnim lanserima i razarača ušao je u Zaljev, saopćila je američka Peta flota.

Objavljeno u Politika

Pet digitalizovanih udžbenika za osnovnu školu koji su danas predstavljeni u Republičkom pedagoškom zavodu RS biće postavljeni na platformu i dostupni već sljedeće sedmice ili, maksimalno, do kraja septembra, rekao je vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić.

Objavljeno u BiH

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH donio je naredbu da svi oblici nastave na fakultetima, kao i ostale poslovne aktivnosti kao što su konsultacije, ispiti, sjednice nastavnog vijeća, gdje god je moguće treba da se odvijaju na daljinu, primjenom informatičko-komunikacione tehnologije.

Objavljeno u BiH

Njemačka se danas pridružila Francuskoj u odluci da ne kupuje potencijalnu vakcinu protiv Covida 19 putem programa Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) iako podržava taj projekat.

Objavljeno u Magazin

Britanska vlada ne isključuje uvođenje nove karantene za cijelu zemlju kao "posljednju liniju obrane" no nastojat će izbjeći tu mjeru i uvoditi lokalna ograničenja, kazao je u petak ministar zdravstva Matt Hancock.

Objavljeno u Magazin

Odlučivanje između karantene i otvaranja ekonomije kao biranje između javnog zdravlja i ekonomije je pogrešna dihotomija, kazao je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Objavljeno u Health media service

Sedam poslanika Evropskog parlamenta predložilo je Donalda Trumpa za laureata Nobelove nagrade za mir i uputili su nacrt rezolucije kojom od Evropske komisije i Evropskog savjeta traže da podrže njihov prijedlog.

Objavljeno u Politika

Drugi je tjedan nove nastavne godine u Hrvatskoj. Svakoga dana se broji nove zaražene učenike, a mnogima je nejasno kako se određuje tko sve mora u samoizolaciju. Evo odgvora na pitanje zašto nekad idu sva ostala djeca i roditelji, a u nekim slučajevima ne ide nitko.

Objavljeno u Health media service