Članak je filtriran: Subota, 19 Septembar 2020
Subota, 19 Septembar 2020 16:06

Macronova poruka na turskom jeziku

Kriza između Turske i Grčke je na dnevnom redu evropskog sastanka na vrhu 24. i 25. septembra u Briselu.

Objavljeno u Politika

Njemačka kancelarka Angela Merkel tvrdi da je pandemija koronavirusa istaknula potrebu za ogromnim ulaganjima u školsku tehnologiju širom zemlje.

Objavljeno u Politika
Subota, 19 Septembar 2020 11:45

Najviši rast u Njemačkoj od aprila

Njemačka nacionalna agencija za kontrolu bolesti izvijestila je danas o 2.297 novih slučajeva zaraze koronavirusom u proteklih 24 sata, što je najviši dnevni rast broja zaraženih od aprila.

Objavljeno u BiH

Bez crvenog tepiha, bez glamuroznih zvijezda u publici i bez 'Igara prijestolja' - ovogodišnji Emmyji bit će radikalno drugačiji od prethodnih, ali su producenti učinili sve da se održi prva velika holivudska dodjela nagrada u doba pandemije

Objavljeno u Stars
Subota, 19 Septembar 2020 11:09

Evropa uvodi karantine za određena područja

Regionalna vlada Madrida najavila je u petak posebne mjere u 26 područja samog grada te u 11 predgrađa.

Objavljeno u Health media service

Najveći turski grad Istanbul uveo je alternativno radno vrijeme za javne službenike kako bi suzbio širenje koronavirusa, objavio je guverner Istanbula Ali Yerlikaya.

Objavljeno u Radnički MS

Britanski premijer Boris Johnson upozorio je da je drugi talas pandemije virusa korona “neizbježan” i da će se u Britaniji uvoditi povremene restrikcije sve do proljeća naredne godine, piše “Daily Mail”.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Tramp je obećao u petak da će se do kraja godine proizvesti 100 miliona doza vakcina za Kovid-19 i dovoljno da se do aprila 2021. vakciniše 330 miliona Amerikanaca.

Objavljeno u Politika
Subota, 19 Septembar 2020 00:01

Prvi Digital Fashion Week /Serbia

Serbia Fashion Week i Color Media Communication potpisali su ugovor o pokretanju novog brenda pod imenom: Digital_Fashion_Week

Objavljeno u Magazin

Više od 3.000 ljudi razboljelo se na sjeverozapadu Kine pošto je 2019. bakterija pobjegla iz biofarmaceutskog laboratorija koji proizvodi cjepiva za životinje, objavile su vlasti.

Objavljeno u Magazin