Članak je filtriran: Srijeda, 02 Septembar 2020

Škotska premijerka Nicola Sturgeon zabranila je u utorak kućna okupljanja u najvećem gradu Glasgowu i dva obližnja okruga zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, piše Daily Record.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 02 Septembar 2020 11:31

U BiH 284 novozaraženih, 7 osoba preminulo

U Bosni i Hercegovini su u protekla 24 sata potvrđena 284 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je od posljedica zaraze preminulo sedam osoba, govore podaci entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Objavljeno u BiH

Prema podacima slovenačkih vlasti, za posljednjih 24 sata registrovano je 55 novih sučajeva virusa korona, što je najveći dnevni porast oboljelih tokom proteklih pet mjeseci. Preminula je još jedna osoba od posljedica infekcije kovidom-19.

Objavljeno u BiH

Papa Franjo održao je danas sedmičnu opštu audijenciju u javnosti prvi put u posljednjih šest mjeseci i bio je nasmijan dok je razgovarao sa prisutnima nakon pauze zbog pandemije virusa korona.

Objavljeno u BiH

Peking se približava i sposobnosti da lansira nuklearne napade sa zemlje, iz zraka i mora, otkrio je Pentagon.

Objavljeno u Politika

Iako nijedna strana nije prijavila gubitke, navodno je poginuo član specijalne indijske jedinice.

Objavljeno u Politika

Specijalni savjetnik američkog predsjednika Ričard Grenel rekao je će na sastanku delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu na stolu biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da u nastavku razgovora budu otvorena i druga, te naglasio da SAD nemaju tajni plan.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump izjednačio je u utorak nasilne prosvjede koji traju u Kenoshi s "unutrašnjim terorizmom" tijekom boravka u Wisconsinu zahvaćenom valom prosvjeda.

Objavljeno u Politika

Bijela kuća priopćila je u utorak da se SAD neće priključiti globalnim naporima u svrhu osiguranja pravednog pristupa cjepivu protiv covida-19, navodeći da je projekt povezan s "korumpiranom" Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).

Objavljeno u Health media service
Srijeda, 02 Septembar 2020 09:06

Indija epicentar zaraze u svijetu

Indija je u posljednja 24 sata registrovala 78.357 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupan broj oboljelih iznad 3,7 miliona, dok vlada olakšava ograničenja uvedena zbog pandemije kako bi pomogla napaćenoj ekonomiji. Indija, država sa 1,4 milijarde ljudi, brzo postaje svjetski epicentar koronavirusa.

Objavljeno u Magazin