Članak je filtriran: Nedjelja, 20 Septembar 2020

Astronomski iznosi prljavog novca godinama su prolazili kroz najveće svjetske bankarske institucije, otkrila je istraga Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara (ICIJ) koji osuđuje manjkavosti kontrole tog sektora.

Objavljeno u Radnički MS

Parazitizam u društvu ne ide brzo, ali se bolje organizira. To rade svi u prirodi kojima to uspije, ako mogu živjeti na račun drugog, to i učine, rekao je znanstvenik Miroslav Radman u emisiji "Nedjeljom u 2".

Objavljeno u Magazin

“Da li ste umorni? Teskobni zbog epidemije, rastrgnuti između zdravstvenih i ekonomskih imperativa, Francuzi su ušli u septembar sa osećanjem umora koje je skoro opšte”, najavljuje na naslovnoj strani pariski dnevnik Libération.

Objavljeno u Magazin

Iako ni epidemiji, ni ekonomskim posljedicama još ne možemo naslutiti kraj, možemo procijeniti efekte dosadašnjeg zaduživanja.

Objavljeno u Radnički MS
Nedjelja, 20 Septembar 2020 08:25

Sankcije UN protiv Irana obnovljene

Sve sankcije UN protiv Irana su obnovljene, a embargo na konvencionalno oružje protiv Teherana neće isteći sredinom oktobra, saopćila je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 20 Septembar 2020 08:11

Ko profitira, ko gubi na Covidu

Otkazi, smanjene plate, otežan rad, drastičan pad prometa i tiha poskupljenja – tako se, ekonomskim rječnikom, može sumirati pola godine od proglašenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Prema procjenama svjetskih finansijskih institucija, pad BDP-a u BiH ove godine biće između tri i pet posto.

Objavljeno u BiH