Članak je filtriran: Ponedjeljak, 21 Septembar 2020

Dnevni broj zaraženih koronavirusom u Velikoj Britaniji bi do sredine oktobra mogao da dostigne 50.000, ukoliko njegovo širenje nastavi da se ubrzava, izjavio je glavni naučni savjetnik britanske Vlade Patrik Valans.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 21 Septembar 2020 12:02

Dodikova posjeta Zagrebu višestruko korisna

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je 14. sjednicu u Mostaru, na kojoj je između ostalog razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te aktivnostima oko lokalnih izbora u novembru i decembru ove godine.

Objavljeno u Politika

Seksologinja Lani Pavlović (33) iz Kvinslanda u Australiji intrigirala je javnost početkom septembra kad su najpoznatiji svjetski mediji prenijeli informacije o poslu kojim se bavi.

Objavljeno u Atrakcije

Švedska strategija imuniteta krda u borbi protiv pandemije novog koronavirusa, koju je većina svjetskih stručnjaka kritizirala, odnedavno bilježi sve bolje rezultate. U međuvremenu, ostale europske zemlje pripremaju se za drugi val pandemije.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 21 Septembar 2020 11:05

Hrvatska ka neradnoj nedjelji

Hrvatska ide prema neradnoj nedjelji, odnosno smjerom polovice država EU-a u kojima je rad trgovina nedjeljom ograničen, uz izuzetke kioska, pekarnica, trgovina na crpkama, kolodvorima..., piše u ponedjeljak Večernji list.

Objavljeno u Radnički MS

Milorad Dodik je osoba koja može provesti dogovorene odluke i nikad nije iznevjerio ono što je dogovoreno s Hrvatima, kazala je zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Željana Zovko gostujući u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog", prenosi HRT.

Objavljeno u Politika

Krenula je panika među građanima - Postoji velika bojazan da je drugi val panične kupnje već započeo u Velikoj Britaniji jer su kupci ovog vikenda podijelili slike ogoljenih polica supermarketa.

Objavljeno u Magazin

Rast internetskog prometa nastavlja rasti, a jedan od razloga za to je i internetska kupovina.

Objavljeno u Magazin

Kao što se morfij veže na endorfinske receptore, kofein se veže za adenozinske receptore u mozgu, sprečavajući biohemijsku fazu od koje se osjećate umorno.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 21 Septembar 2020 09:02

Virtuelna dodjela Emi

Dodjela nagrada Emi, ekvivalenta Oskarima za televizijska ostvarenja, održana je sinoć u SAD potpuno virtuelno zbog epidemije koronavirusa.

Objavljeno u Stars