Članak je filtriran: Utorak, 22 Septembar 2020

- Maske za lice postat će obavezne na više mjesta nego što je to sad slučaj, tvrtke koje krše pravila oštrije će se kažnjavati, kao i pojedinci koji ne poštuju mjere, rekao je Johnson, dodajući da bi i vojska mogla biti pozvana kako bi pomogla policiji u provedbi mjera. Škole i sveučilišta zasad će ostati otvoreni.

Objavljeno u Politika

Na ceremoniji u Oslu bit će ograničen broj ljudi, a ovogodišnji laureati i laureatkinje prisustvovat će ceremoniji lično ili online.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 22 Septembar 2020 16:15

Michel u karantinu, odgođen samit EU

Predsjednik Evropskog vijeća bio je u bliskom kontaktu s osobom zaraženom korona virusom.

Objavljeno u BiH

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da Ujedinjene nacije moraju smatrati Kinu odgovornom za mnoštvo navodnih kaznenih djela, posebno za pandemiju novog koronavirusa, koja je odnijela gotovo milion života širom svijeta.

Objavljeno u Politika

Neka nas narod Srbije smatra odgovornim dok ne dođe do masovnog otvaranja radnih mjesta i do ekonomskog razvoja.

Objavljeno u Politika

Šef Applea pridružio se pohvalama radu od kuće - pokazalo se da je posao moguće raditi i virtualno te vjeruje kako će dio zaposlenika s takvom praksom nastaviti i nakon pandemije.

Objavljeno u Radnički MS

Švedska vlada neće preporučivati vakcinu protiv virusa korona mlađima od 18 godina.

Objavljeno u Health media service

Vlada Španije postigla je dogovor sa sidikatima i poslovnim liderima da poslodavci pokrivaju troškove rada od kuće nakon što su milioni ljudi počeli da rade iz svojih domova zbog pandemije virusa korona, rekao je danas potpredsjednik Vlade Pablo Iglesijas.

Objavljeno u Radnički MS

Francuski grad Lyon od danas uvodi stroža ograničenja protiv koronavirusa kako bi se suprotstavili naglom povećanju broja novih slučajeva zaraze i porastu broja primljenih na intenzivnu njegu.

Objavljeno u Magazin

Britanski premijer Boris Johnson pozvat će građane da rade od kuće i uvesti nova ograničenja pubovima, barovima i restoranima u pokušaju da suzbije ubrzani drugi val širenja zaraze.

Objavljeno u Politika