Članak je filtriran: Četvrtak, 03 Septembar 2020
Četvrtak, 03 Septembar 2020 21:43

Francuska: Preko 7000 novih slučajeva

U Francuskoj je zabilježeno više od 7000 novih slučajeva koronavirusa tijekom posljednja 24 sata, objavila je u četvrtak francuska uprava za zdravstvo (SpF), dok se treći dan zaredom znatno povećava broj pacijenata na intenzivnoj skrbi.

Objavljeno u Magazin

Uz stroge sigurnosne mjere u Berlinu je otvoren najveći svjetski sajam potrošačke elektronike - IFA 2020.

Objavljeno u BiH

"Nije tačno", napisao je specijalni savjetnik američkog predsjednika Ričard Grenel reagujući na tvit portala "Pavlović Today", koji je pod oznakom hitno objavio da je "Grenel predstavio Vučiću dokument da potpiše kosovsku nezavisnost".

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 03 Septembar 2020 11:14

BiH: 286 zaraženih i devet smrtnih slučajeva

Od posljednjih izvještaja nadležnih institutcija u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24h, najmanje je 286 novozaraženih i devet smrtnih slučajeva. Od toga je u FBiH 209 novozaraženih i osam prijavljenih smrtnih slučajeva. U RS je prijavljeno 77 novih slučajeva zaraze i jedan smrtni slučaj.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 03 Septembar 2020 09:55

Dijalog između Kosova i Srbije u Washingtonu

Dijalog između Prištine i Beograda bit će nastavljen danas i sutra u Bijeloj  kući, pod okriljem Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 03 Septembar 2020 09:50

HR: Rekordnih 369 zaraženih

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno rekordnih 369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj aktivnih slučajeva sada ukupno 2.634. Još tri osobe su preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Objavljeno u BiH

Na objektima u vlasništvu Bošnjaka u crnogorskom gradu ponovo su ispisane uvredljive poruke, objavila je Al Jazeera.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je smanjenjem saveznih sredstava gradovima u kojima vlada "bezakonje", među ostalima Seattleu, Portlandu, New Yorku i Washingtonu.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 03 Septembar 2020 09:05

Kompenzacija za Kosovo (video)

Oživio je velikosrpski nacionalni projekat. Taj projekat pretenduje da obezbijedi neku kompenzaciju Srbiji za izgubljeno Kosovo i naravno da je tu Crna Gora prva željena meta velikosprskog nacionalizma, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za ORF TV, televizijski kanal nacionalnog javnog servisa Austrije, prenosi CDM.me

Objavljeno u Politika

Dr. sc. Oliver Vugrek naglašava ako ćemo uvoziti cjepivo, onda se mora znati koji je soj prevladavajući na našem području

Objavljeno u Health media service