Članak je filtriran: Petak, 04 Septembar 2020

Specijalni savjetnik predsjednika SAD Ričard Grenel na brifingu sa novinarima poslije potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i samoproglašenog Kosova rekao je da je riječ o "velikom sporazumu kome je prethodio veliki spor koji traje 21 godinu".

Objavljeno u Politika

Najmnogoljudnija društvena mreža prilagodila se uslovima socijalnog distanciranja i uvela mogućnost organizacije događaja za koji se mogu kupiti ulaznice, ukoliko želite da im online prisustvujete.

Objavljeno u Atrakcije

Netanyahu o Trumpovom sporazumu o ekonomoskoj normalizaciji: Kosovo će biti prva zemlja sa većinski muslimanskim stanovništvom da otvara ambasadu u Jerusalimu

Objavljeno u Politika

Svjetska zdravstvena organizacija preporuča "sustavno korištenje kortikosteroidda kod pacijenata s težim ili kritičnim oblikom Covida-19", nakon istraživanja koja pokazuju da ti lijekovi smanjuju smrtnost u tih bolesnika, pokazuju smjernice objavljene u medicinskom časopisu BMJ-u.

Objavljeno u BiH

Francuske zdravstvene vlasti su izvijestile da su zabilježile 8975 novih slučajeva zaraze covidom-19, što je dnevni rekord broja novozaraženih otkako se koronavirusom počeo širiti Francuskom krajem zime.

Objavljeno u BiH

„Srbija će preseliti ambasadu u Jerusalem, čemu se protivi cijela Evropa, a Kosovo će imati odnose s Izraelom, koji do sada nije htio čuti da postoji“, kaže Ivica Puljić.

Objavljeno u Politika

Balkanski susjedi Srbija i Kosovo dostigli su historijsku prekretnicu, dogovorivši se da normalizuju ekonomske odnose, saopćila je u petak Bijela kuća, prenosi Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Politika

Ljudi koji odbiju nositi masku radi sprječavanja širenja koronavirusa u glavnom gradu Indonezije Jakarti mogu izabrati hoće li platiti kaznu ili jednu minutu ležati u lijesu.

Objavljeno u Atrakcije

Glasnogovornica Svjetske zdravstvene organizacije Margaret Haris izjavila je da u toj organizaciji ne očekuju da će masovne vakcinacije protiv koronavirusa biti prije sredine naredne godine.

Objavljeno u Health media service

Od posljednjih izvještaja nadležnih institutcija u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24h, najmanje je 338 novozaraženih i dva smrtna slučaja. Od toga je u FBiH 263 novozaražena i dva prijavljena smrtna slučaja. U RS je prijavljeno 73 novih slučajeva zaraze. U Brčkom su registrobana dva slučaja novozaženih i jedan smrtni ishod.

Objavljeno u BiH