Članak je filtriran: Subota, 05 Septembar 2020

U ponedjeljak nema nastave u osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog u Koprivnici (Hrvatska) jer je cijelo tehničko osoblje u samoizolaciji.

Objavljeno u BiH

Potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine u Washingtonu, kome je prisustvovao i američki predsednik Donald Trump odjeknulo je kao medijska bomba,  ali ne zbog normalizacije ekonomskih i životnih pitanja Srba i Albanaca, već zbog tačke, koja nema nikakve veze sa ovom temom, objavila je Nova.rs.

Objavljeno u Politika
Subota, 05 Septembar 2020 10:34

BiH: 296 novozaraženih, 12 osoba umrlo

Od posljednjih izvještaja nadležnih institutcija u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24h, novozaraženih je najmanje 296 i 12 smrtnih slučajeva.

Objavljeno u BiH

Od svih zemalja koje se pokušavaju upletati u američke izbore Kina ima najveći program i u tome igra najaktivniju ulogu, rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O'Brian. "Znamo da Kinezi igraju najaktiviniju ulogu", rekao je O'Brian novinarima na brifingu

Objavljeno u Politika
Subota, 05 Septembar 2020 09:59

Lijekovi protiv tumora za Covid

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić komentirao je jutros situaciju s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u Njemačkoj, kao i tamošnje uvođenje novčanih kazni za nepoštivanje epidemioloških mjera. 'Prije svega je odgovornost građana, ali i sustava da građane obrazuje i motivira da se pridržavaju onoga što je važno za zdravlje. U Njemačkoj se svi toga pridržavaju, ali bilo je izuzetaka. Mi kao građani imamo svoju slobodu, ali i odgovornost poštivanja pravila. Ako vozite prebrzo, slijedi vam kazna', rekao Đikić, prenosi Tportal.hr

Objavljeno u Health media service
Subota, 05 Septembar 2020 09:40

Pobuna protiv korona semafora

Više austrijskih gradova pobunilo se protiv "korona semafora", koji je austrijska vlada uvela u petak i najavljuju da ne žele da poštuju te mjere.

Objavljeno u Magazin

To je bio prvi sastanak koji je održan na najvišem političkom nivou otkako su izbile tenzije prije nekoliko mjeseci u vezi sa spornom granicom.

Objavljeno u Politika

Na dan kada nije bilo županije u Hrvatskoj bez barem jednog novog slučaja, spominje se moguća promjena načina testiranja. Neki liječnici za New York Times tvrde da standardni testovi prepoznaju velik broj osoba koje nose relativno malu količinu virusa zbog čega bi testove trebalo učiniti manje osjetljivima, a one s malom količinom virusa proglasiti negativnim. Zlatko Trobonjača, imunolog s riječkog Medicinskog fakulteta, nikako se ne slaže, objavio je RTL.

Objavljeno u Health media service

Sa početkom nastave u Republici Srpskoj pojavili su se prvi slučajevi zaraze koronavirusom u školama – po jedan slučaj u dvije škole u Banjaluci i jedan slučaj zaraze u školi u Prijedoru. Resorno ministarstvo ponovo je uputilo apel roditeljima da ne šalju djecu u školu, ukoliko imaju bilo kakve simptome, objavila je BHRT.

Objavljeno u BiH

- Sjedinjene Države spremne su pomoći u rješavanju spora između Indije i Kine oko granice koja protječe kroz zapadnu Himalaju, rekao je Trump.

Objavljeno u Politika