Članak je filtriran: Nedjelja, 06 Septembar 2020
Nedjelja, 06 Septembar 2020 21:40

Lideri iz regiona u Bijeloj kući, nekad i sad

Fotografija dovoljna bez komentara ...

Objavljeno u Atrakcije

Kandidat demokrata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je da je normalizacija odnosa Kosova sa Izraelom pozitivan korak, prenosi Fena pisanje Ljajmi.

Objavljeno u Politika

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova je na svom Facebook nalogu fotografijom scene iz filma "Sirove strasti", na kojoj glumica Sharon Stone visoko prekršta noge, prokomentarisala susret srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Objavljeno u Atrakcije

U Podgorici se održava protest građana. Sve se događa na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Nezavnično, organizatori okupljanja su crnogorske patriotske organizacije. Ali konačno i konkretno ko stoji iza protesta - nije objavljeno. Tu su i pojačane policijske snage.

Objavljeno u BiH

EU je sporazum koji je potpisan u Washingtonu primila na znanje, ali ga nije prepoznala kao ”povijesni”. Pregovori Srbije i Kosova se nastavljaju u Bruxellesu s mnogo manje pompe ali i s neizvjesnim krajem, piše DW.

Objavljeno u Politika

Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsjednika Donalda Trampa Srbija i Kosovo nastaviti da budu prioritet.

Objavljeno u Politika

Poznati njemački virolog Christain Drosten iz Sveučilišne bolnice Charite u Berlinu izjasnio se u svojem redovitom podcastu na NDR-u za skraćivanje perioda samoizolacije na pet dana. Dosad je samoizolacija u Njemačkoj trajala dva tjedna.

Objavljeno u Health media service
Nedjelja, 06 Septembar 2020 12:45

Napadi u Birminghamu

 Nekoliko osoba izbodeno je noćas na više lokacija u engleskom gradu Birmingemu.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 06 Septembar 2020 12:26

Vučić u Briselu s dužnosnicima EU i Amerike

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Briselu imati važne susrete sa dužnosnicima EU i SAD, a sutra ga očekuje nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišoj razini.

Objavljeno u Politika