Članak je filtriran: Utorak, 08 Septembar 2020
Utorak, 08 Septembar 2020 13:29

On line doček Nove godine u Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka su danas razgovarali o saradnji dva nivoa vlasti. Između ostalog, Nenadić je govorio o infrastrukturnim projektima dok je Skaka ukazao na važnost proširenja teritorije grada Sarajeva.

Objavljeno u BiH
Utorak, 08 Septembar 2020 11:13

Zaštitite se ugovorom sa majstorima

Sve je teže pronaći dobrog majstora za popravak u stanu ili kući. S druge strane, sve češće se događa da nismo zadovoljni kvalitetom radova i rokovima izrade. Kod takvih problema potrošači bi mogli tražiti pomoć Suda časti Hrvatske obrtničke komore.

Objavljeno u Radnički MS

Šest mjeseci nakon što je zaražen kovidom-19, izliječen i otpušten iz bolnice, zbog oštećenja organa prouzrokovanih virusom korona umro je šesdesetčetvorogodišnji Mario Faneli, piše dnevni list "Il fato Kotidijano".

Objavljeno u BiH

Već mjesecima slušamo savjete o tomu da moramo često prati ruke i održavati fizički razmak da bismo se zaštitili od zaraze koronavirusom, no znanstvenici i inženjeri upozoravaju da je u ovoj situaciji iznimno važna i dobra ventilacija te da bismo trebali razmisliti o zraku koji udišemo, osobito u trenutku kada su se djeca vratila u škole, a sve viiše odraslih se vraća u svoje urede, piše BBC.

Objavljeno u Radnički MS

Ova evropska država zabilježila novi rekord sa brojem novozaraženih u jednom danu.

Objavljeno u Magazin

Vodeći njemački imunolog Thomas Kamradt „oduševljen“ je brzinom kojom se radi na cjepivu protiv koronavirusa, ali dodaje da ne treba očekivati čuda. Kamradt preporučuje i cijepljenje protiv sezonske gripe, piše DW.

Objavljeno u Magazin

Londonskog muzičkog tehnološkog startupa MelodyVR, koji prenosi koncerte, kupio je Napster (prošlog mjeseca) za 70 miliona dolara (52 miliona funti).

Objavljeno u Stars

Gledaju 6 varijabli od trenutka kad pacijent uđe kroz vrata hitne pomoći

Objavljeno u Health media service

Znanstvenik Saša Ceci odgovorio je na navode da se već prije nekoliko godina ''znalo'' za pandemiju koronavirusa, pa se iz jedne od bazi podataka Svjetske banke vidi da je dio medicinske opreme iz 2018. godine označen oznakom ''COVID-19''.

Objavljeno u Atrakcije

Trump je također nastojao sebe prikazati kao onog ko je najbolje pozicioniran za obnovu ekonomije.

Objavljeno u Politika