Članak je filtriran: Srijeda, 09 Septembar 2020

Jedno okupljanje bikera u Južnoj Dakoti odgovorno je za više od četvrt miliona zaraženih s COVID-19 u SAD-u, pokazala je jedna znanstvena studija.

Objavljeno u Atrakcije

Samo nekoliko sedmica nakon što je pomogao u postizanju mira između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), predsjednik SAD-a Donald Trump nominiran je za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine, piše zagrebački Večernji list.

Objavljeno u Politika

UAE su postala prva zaljevska i treća arapska zemlja koja je uspostavila normalizaciju odnosa sa Izraelom.

Objavljeno u Atrakcije

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer danas boravi u Sarajevu gdje će se susresti sa najvišim bh. zvaničnicima. Palmer je završio sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, a sastaće se i sa članovima kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Objavljeno u Politika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je Prijedlog Odluke o pristupanju BiH inicijativi “Mali Šengen”.

Objavljeno u Politika

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine protiv korone jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lijekove.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 09 Septembar 2020 10:21

Kanada: I Covid i djeca u škole

Kanada se suočava s pogoršanjem epidemiološke situacije u vrijeme kada se diljem zemlje počinju otvarati škole, rekla je u utorak dužnosnica.

Objavljeno u BiH

Sve zavisi o odnosu Izraela prema Kosovu, navela je Suzana Vasiljević, savjetnica predsjednika Srbije za medije

Objavljeno u Politika

Ugostitelji Kvarnera i Istre će u četvrtak 10. rujna s početkom u 11 sati i 55 minuta na sat vremena zatvoriti svoje ugostiteljske objekte, kako bi upozorili na težak položaj u kojem su se ugostitelji našli zbog pandemije koronavirusa te potaknuli na žurno djelovanje odgovorne institucije s ciljem očuvanja radnih mjesta i sprečavanja kolapsa gospodarstva, piše Seebiz.eu

Objavljeno u BiH

Novo psihologijsko istraživanje identificiralo je postojanje osoba kod kojih su istovremeno u visokom stupnju izražene empatija i mračne asocijalne crte osobnosti.

Objavljeno u Magazin